Suksesshistorie Breakthrough

Breakthrough står bak kulturell endring for å få bukt med seksuelle overgrep på campus

Breakthrough startet meningsfulle samtaler på flere campuser for å holde i gang diskusjonen om å få slutt på seksuelle overgrep på campuser.

Suksesshistorie

Breakthrough ser for seg en verden der alle folk nyter godt av menneskerettene og kan leve med verdighet, likhet og rettferdighet. Vi kan oppnå en slik verden ved å sørge for at vold og diskriminering mot kvinner og jenter er uakseptabelt.

Oppsummering av løsningen
Ved å bruke Facebook til å målrette mot studenter med tilpasset innhold for campusen, har vi kunnet fortsette det grunnleggende arbeidet for å forebygge mot seksuell vold både med dedikerte aktivister og folk som denne saken er ny for.
Effekt

Breakthrough startet meningsfulle samtaler på flere campuser for å holde i gang diskusjonen om å få slutt på seksuelle overgrep på campuser.

  1. Satte i gang samtaler med studenter via Facebook om normer og atferd på campus. Et gjennomsnitt på 100 til 500 kommentarer ble publisert med intens fokus på sakene. Flere artikler ble skrevet i studentavisene som en respons på kampanjen.
  2. Utviklet forhold med grupper på campus som et resultat av kampanjene på sosiale medier som målrettet mot nesten tjue universiteter, der målet er å samarbeide for å stoppe seksuell vold og voldtekt.
  3. Mobiliserte et større antall studenter som ønsker strukturell endring og at campusledelsen tar ansvar – spesielt for å endre kulturen på campus og reformere normer som har fått problemet til å eskalere.
Kampanjemål

Kampanjemålet er å få bukt med ukulturen med seksuell vold på campuser, slik at alle studenter kan føle seg tryggere. Ved å målrette mot studenter og personer som er knyttet til universiteter via sosiale medier, kunne Breakthrough skape oppmerksomhet om voldssaker på campus. De knyttet seg for det meste til studentgrupper med et mål om å oppildne til handling og endring.

Tilnærming
  1. Målretting: Målrettet mot studenter på spesifikke universiteter via fremmede innlegg og annonseringer.
  2. Kommentarer: Responderte på kommentarer og meninger fra studenter som engasjerte seg i samtalen om seksuell vold på universitetscampuser.
  3. Analyse: Sporet analyse om hvert universitet og rekkevidden i annonseverktøyet for å se prosentandelen av studenter som ble nådd på hver campus.
  4. Kontakt utenfor Facebook: Fulgte opp Facebook-kampanjene med kontakt med campusgrupper, universitetsaviser og universitetspresidenter med brev.
Annonseinnhold i kampanjen

For å forvandle kulturen og oppmuntre studenter til å utføre synlige handlinger mot seksuell vold publiserte Breakthrough innhold til students om hvordan de kan forhindre seksuell vold på campuser der det har blitt rapportert om dette. Facebook-innleggene og -annonsene oppmuntret studenter til å svare på innleggene ved å dele meninger og historier og signere på opprop.

Lærdommer fra kampanjen
  1. Bygg relasjoner: Ved å svare på spørsmål og engasjere deg med kommentatorer er det enkelt å finne aktive støttespillere og bygge relasjoner med dem.
  2. Del innhold fra andre allierte: Facebook er et flott sted for å bygge partnerskap og dele informasjon eller artikler som publikum bør vite om. Ved å dele fra andre organisasjoner eller grupper kan du nå et nytt publikum som allerede er klart for innholdet ditt.
  3. Still spørsmål: Facebook kan være svært nyttig som en uformell fokusgruppe. Still spørsmål til publikum, og se hvordan du kan støtte arbeidet de allerede gjør.