Succesverhaal Breakthrough

Breakthrough zet in op culturele verandering om seksueel geweld op campussen te stoppen

Breakthrough heeft zinvolle gesprekken op campussen op gang gebracht om de discussie voort te zetten over het stoppen van seksueel geweld op campussen.

Succesverhaal

Breakthrough stelt zich een wereld voor waarin alle mensen hun leven kunnen leiden in waardigheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. We kunnen deze wereld verbeteren door geweld en discriminatie tegen vrouwen en meisjes onacceptabel te maken.

Verklaring over de oplossing
Door via Facebook studenten te targeten met aangepaste inhoud voor hun campus, hebben we de basis gelegd voor doorlopend werk op locatie tegen seksueel geweld. Dit doen we samen met zowel toegewijde activisten als mensen die nog niet eerder van het probleem hadden gehoord.
Impact

Breakthrough heeft zinvolle gesprekken op campussen op gang gebracht om de discussie voort te zetten over het stoppen van seksueel geweld op campussen.

  1. Bracht via Facebook gesprekken op gang met studenten over normen en gedrag op de campus. Er werden gemiddeld 100 tot 500 opmerkingen geplaatst die zeer gericht waren op de problematiek. In schoolkranten werden meerdere artikelen geschreven in reactie op de campagne.
  2. Naar aanleiding van de campagnes op sociale media waarmee bijna twintig universiteiten werden getarget, zijn er relaties opgebouwd met campusgroepen. Het doel is om samen te werken tegen seksueel geweld en de verkrachtingscultuur.
  3. Mobiliseerde grotere aantallen studenten die vragen om structurele verandering en verantwoording van het universiteitsbestuur; voornamelijk een verandering in de campuscultuur en de hervorming van beleid dat deze pandemie veroorzaakt.
Campagnedoelstellingen

Het campagnedoel is het doorbreken en veranderen van de cultuur van seksueel geweld op campussen om de veiligheid van alle studenten te bevorderen. Door studenten en aan universiteiten verbonden personen te targeten via sociale media, creëerde Breakthrough meer bewustzijn voor problemen met geweld op de campus. Breakthrough kwam op grote schaal in contact met studentengroepen met als doel actie en verandering te stimuleren.

Benadering
  1. Targeting: er zijn studenten op specifieke universiteiten getarget via gepromote berichten en advertenties.
  2. Opmerkingen: er werd gereageerd op opmerkingen en meningen van studenten die deelnamen aan het gesprek over seksueel geweld op universiteitscampussen.
  3. Analyse: er zijn via de advertentietools analytische gegevens bijgehouden over elke universiteit en over het bereik om het percentage bereikte studenten op elk campus te kunnen zien.
  4. Offline actie: de Facebook-campagnes werden opgevolgd door brieven te sturen naar campusgroepen, universiteitskranten en voorzitters van universiteiten.
Advertentiemateriaal van campagne

Breakthrough wil de cultuur doorbreken en studenten aansporen zichtbaar actie te voeren tegen seksueel geweld. Daarom plaatste de organisatie berichten voor studenten over het voorkomen van seksueel geweld op campussen waar seksueel geweld is gerapporteerd. In de Facebook-berichten en -advertenties werden studenten aangespoord op de berichten te reageren door meningen en verhalen te delen en door petities te tekenen.

Lessen van de campagne
  1. Bouw relaties op: door te reageren op vragen en te communiceren met mensen die opmerkingen plaatsen, kun je eenvoudig actieve supporters identificeren en een relatie met ze opbouwen.
  2. Deel inhoud van andere bondgenoten: Facebook is een geweldige plek om partnerschappen op te bouwen en informatie of artikelen te delen die je doelgroep moet lezen. Door inhoud van andere organisaties en groepen te delen, kun je een nieuwe doelgroep bereiken die al bekend is met je inhoud.
  3. Stel vragen: Facebook kan ontzettend nuttig zijn als een informele focusgroep. Stel vragen aan je doelgroep en kijk hoe je het werk kunt ondersteunen dat ze al doen.