Succesverhaal Direct Relief

Een griepuitbraak bestrijden met Crisisreactie van Facebook

Missie

Direct Relief zet zich in voor de verbetering van de gezondheid en levens van mensen die lijden onder armoede of noodsituaties door essentiële medische middelen te verstrekken om de benodigde zorg te verlenen.

Succesverhaal

“Na orkaan Maria waren de griepvaccinatiepercentages lager dan ooit tevoren. Met de tools van Facebook konden we snel een groot deel van de bevolking bereiken om supporters te activeren en bewustwording te creëren. Het bereik van Facebook zorgde voor het domino-effect dat het succes van onze inspanningen echt een boost gaf en waarmee we verder konden reiken dan onze eigen communitykanalen.” – Direct Relief

“Een griepepidemie die het hele jaar duurt in combinatie met de schade die orkaan Maria heeft aangericht aan de vaccinvoorraad van Puerto Rico, heeft ervoor gezorgd dat de eilandbewoners zeer kwetsbaar zijn voor griep en andere ziekten. Er is onmiddellijke actie nodig door middel van vaccinatie om de levens en gezondheid van de inwoners te beschermen.”

– Lilliam Rodríguez, president en oprichter van VOCES Puerto Rico

Direct Relief werkte samen met het Ministerie van Volksgezondheid van Puerto Rico, de CDC Foundation en VOCES Puerto Rico, om vaccinaties te verstrekken op heel het eiland.

“We hebben ondervonden dat we grote doelgroepen ten tijde van crises het beste kunnen activeren met behulp van de Social Good-tools die Facebook heeft gemaakt, zodat non-profits en supporters eenvoudiger hun krachten kunnen bundelen en een impact kunnen hebben.”

– Direct Relief

Impact

Direct Relief plaatste informatie over zijn services in Crisisreactie van Facebook in combinatie met Facebook-berichten, livevideo’s en Messenger om het evenement op het hele eiland bij mensen onder de aandacht te brengen.

111.000 mensen

bereikt op de Facebook-pagina van Direct Relief en de pagina Hulp van de community voor orkaan Maria

Meer dan 90.000 mensen

bereikt met het Facebook Live-evenement op de Facebook-pagina van Direct Relief

13.984 mensen

bereikt op de Facebook-pagina van Direct Relief

Campagnedoelstellingen

Gratis vaccinaties verstrekken aan alle inwoners van Puerto Rico. “Onze community hecht er waarde aan om precies te weten waar donaties terechtkomen in tijden van crisis. Met Facebook gaat elke ingezamelde euro rechtstreeks naar het goede doel.”

Benadering

Momentum van influencers en bekende personen gebruiken

  • Het team gebruikte het momentum van een online influencer met 30 miljoen volgers en van muzikant Chance the Rapper om verkeer naar Direct
  • Relief te stimuleren via Facebook Live en donatie-evenementen. De evenementen hebben op Facebook samen meer dan $ 118.000 ingezameld voor slachtoffers van orkaan Maria.
  • Direct Relief zag een stijging van 4.170% in totale Facebook-donaties voor Puerto Rico tussen de twee dagen voor en nadat de online influencer live ging.
Lessen van de campagne
  1. Plaats op Crisisreactie van Facebook. Plaats informatie over je aanbiedingen en services op crisispagina’s van Facebook om de community die direct door een crisis is getroffen het effectiefst te bereiken.
  2. Samenvatting. De hulp van een bekende persoon of online influencer kan een enorme impact hebben op je resultaten.