Framgångsberättelse Direct Relief

Bekämpa influensautbrott med Facebooks Krisrespons

Vision

Direct Relief jobbar med att förbättra hälsan och livet för personer som drabbats av fattigdom eller nödsituationer genom att mobilisera och tillhandahålla nödvändiga medicinska resurser som behövs för deras vård.

Framgångsberättelse

”Efter orkanen Maria var det färre än någonsin som vaccinerade sig för influensan. Med Facebooks verktyg nådde vi snabbt en stor del av befolkningen för att aktivera följare och öka medvetenheten. Facebooks räckvidd gav den dominoeffekt som verkligen förstärkte framgången för vårt arbete långt utanför våra egna communitykanaler.” – Direct Relief

”En influensasäsong som varat året om i kombination med de skador orkanen Maria orsakat på Puerto Ricos vaccinlager har gjort öns befolkning mycket sårbar för influensa och andra sjukdomar. Omedelbar åtgärd genom vaccination krävs för att skydda befolkningens liv och hälsa.”

– Lilliam Rodríguez, VD och grundare av VOCES Puerto Rico

Direct Relief samarbetade med Puerto Ricos hälsoministerium, CDC Foundation, och VOCES Puerto Rico för att lansera en vaccinationskampanj över hela ön.

”Vi har upptäckt att det effektivaste sättet att engagera en stor grupp människor under en kris är genom Social Good-verktygen som Facebook har skapat för att underlätta för ideella organisationer och supportrar att gå samman och göra skillnad.”

– Direct Relief

Påverkan

Direct Relief publicerade information om sina tjänster på Facebook Krisrespons i kombination med Facebook-inlägg, livevideo och Messenger för att informera människor på hela ön.

111 000

Nåddes på Direct Reliefs Facebook-sida och sidan Communityhjälp för orkanen Maria

90k+

Nåddes med Facebook Live-evenemang på Direct Reliefs Facebook-sida

13 984

Nåddes på Direct Reliefs Facebook-sida

Kampanjmål

Erbjuda vaccinationer gratis till alla medborgare i Puerto Rico ”Vår community uppskattar att få veta exakt vart gåvorna går i denna krissituation. Med Facebook går varje insamlad dollar direkt till ändamålet.”

Metod

Utnyttja drivkraft från influencers och offentliga personer

  • Teamet använde drivkraften från en influencer online med 30 miljoner följare och musikartisten Chance the Rapper för att driva trafik mot Direct.
  • Relief via Facebook Live + evenemang för att skänka en gåva. Tillsammans samlade evenemangen in över 118 000 USD på Facebook för orkanen Maria.
  • Direct Relief fick en ökning på 4 170 % av de totala gåvorna på Facebook för Puerto Rico mellan de två dagarna före onlineinfluencern sände live och de två dagarna efter.
Kampanjlärdomar
  1. Inlägg i Facebooks Krisrespons. För att effektivt nå den grupp som påverkats direkt av en kris ska du publicera information om dina erbjudanden och tjänster på Facebooks krissidor.
  2. Slutsats. Att få en influencer att engagera sig i ditt arbete kan det ha enorm effekt på resultaten.