Succesverhaal Food Teachers Centre UK

Food Teachers Centre in het Verenigd Koninkrijk verbetert het leerproces met Mentorschap van Facebook

“We hebben Mentorschap van Facebook ongeveer een jaar geleden ingesteld en er hebben bijna 300 mensen deelgenomen aan het programma. Onze docenten zijn vaak niet in staat om problemen in het openbaar te bespreken en ze zoeken (persoonlijke) hulp bij een bepaald probleem. Daarom gebruiken we de registratievragen om ze te vragen naar bijzonderheden, zodat we ze kunnen koppelen aan mentoren die kunnen helpen. We hebben veel ervaren mensen in onze groep, topmensen in het onderwijs, examinatoren, auteurs, en ze willen hun kennis graag delen. Ze geven hoogwaardige ondersteuning en velen zijn ervaren coaches en mentoren in hun dagelijks werk.”
– Louise T. Davies, oprichter – Food Teachers Centre, Facebook-beheerder

Missie

Food Teachers Centre is een Britse zelfhulpgroep voor voedingsdocenten in het middelbaar onderwijs die in 2013 is opgericht door Louise T. Davies en wordt ondersteund door ervaren vrijwilligers. De Facebook-groep bevat meer dan 5000 actieve docenten. De groep biedt een platform om effectieve methoden uit te wisselen, advies te geven en ondersteuning te bieden aan docenten die minder ervaring hebben, praktische vragen te beantwoorden en docenten op de hoogte te houden van de laatste wijzigingen in het curriculum. Het is een centrale plek voor gelijkgestemde professionals die hulp zoeken door middel van deskundige en nauwkeurige informatie.

Food Teachers Centre in het Verenigd Koninkrijk is een plek vol:

  • creatieve en innovatieve ideeën en acties
  • praktische oplossingen
  • leren en delen
Samenvatting

Het werk van Food Teachers Centre UK heeft een snelle transformatie waargenomen in de onderwijsgemeenschap. Via de Facebook-groep heeft het centrum meer dan 95% van de voedingsdocenten in het Verenigd Koninkrijk bereikt en een impact gehad op 2,5 miljoen leerlingen per jaar. Deze groei is bereikt door een team dat bestaat uit tien gepassioneerde vrijwilligers die eindeloos samenwerken met scholen. Dit succes is behaald zonder financiering van de overheid of financiële ondersteuning. Het idee van een ‘Teachers Centre’ is om een antwoord te bieden op het gebrek aan lokale en nationale specialistische ondersteuning en de vermindering van verdere bijscholing. Het programma van Food Teachers Centre UK heeft de community samengebracht om nieuwe informatiebronnen te ontwikkelen en te delen zonder kosten en zonder commercieel voordeel. Bovendien kan het programma nog jarenlang worden voortgezet.

De tool Mentorschap van Facebook helpt Food Teachers Centre UK om docenten rechtstreeks en voordelig te bereiken. De impact kan worden aangetoond door het bekroonde werk dat ze hebben verricht door middel van zeer meetbare wijzigingen in de leermethodes en het leerproces van leerlingen.

Verklaring over de oplossing

De uitdaging van Food Teachers Centre UK was om de inhoud te actualiseren die meer dan 5000 docenten in hun lessen in het hele land gebruikten, in een tijd waarin er weinig geld was voor training of nieuwe informatiebronnen voor docenten. Er was een effectieve manier nodig om de docenten te ondersteunen, omdat ze moeite hadden in hun eentje hun lesplannen te verbeteren, recepten te kiezen en te plannen hoe ze gezonde voeding, herkomst, voedingswetenschap en praktische vaardigheden konden overbrengen.

Impact

“Mentorschap voegt een persoonlijke dimensie toe aan je groep. De wetenschap dat leden om hulp kunnen vragen en dat er SPECIAAL AAN HEN concreet advies of een vriendelijk woord kan worden geboden op cruciale momenten is levensveranderend. In onze groep hebben we 110 mentoren gekoppeld aan ongeveer 300 leerlingen. Ongeveer 215 leerlingen hebben het volledige stapsgewijze programma gevolgd.”
– Louise T. Davies, oprichter – Food Teachers Centre, Facebook-beheerder

110

mentoren

300

leerlingen

215

voltooide duo’s

Capaciteit

Besparingen op tijd en middelen

De mentorschapstool heeft het Postvak IN van Food Teachers Centre UK enorm opgeschoond. In het verleden hadden beheerders en leiders in de groep veel docenten die contact opnamen voor hulp bij individuele problemen. Natuurlijk wilde Food Teachers Centre de docenten helpen bij het ontwikkelen van oplossingen, maar vaak hadden ze het gevoel dat ze brandjes aan het blussen waren met beperkte tijd en middelen. Het mentorschapsprogramma Het is zo fijn geweest om dit met een veel groter team te delen en ze te koppelen aan ervaren collega’s die weken- en maandenlang kunnen helpen. Het programma biedt ook hoogwaardige ondersteuning voor langere tijd en is beter te beheren. Het is proactief in plaats van reactief. Food Teachers Centre kan mensen in contact brengen die dagelijks met de aangegeven problemen werken en deskundig advies kunnen geven.

Campagnedoelstelling

‘Beter voedingsonderwijs’ voor Food Teachers Centre UK

Op belangrijke momenten in het jaar hebben onze docenten meer hulp nodig, bijvoorbeeld wanneer ze met een nieuw schooljaar beginnen of wanneer examenonderwerpen worden aangekondigd. Mentorschap biedt een eenvoudigere manier om de drukte onder controle te houden. Tijdens deze drukke perioden brengt het mentorschap onze community nog dichter bij elkaar en focussen we ons op elkaar hulp bieden. Het creëert een echte hype in onze groep en het zorgt voor waardering van de expertise en vrijgevigheid van anderen.

“Mentorschap van Facebook biedt docenten een discussieruimte waar ze in alle privacy hulp kunnen zoeken met het nieuwe eindexamen dat in 2016 voor het eerst plaatsvond. We hebben ook nieuwe docenten die beginnen en zij hebben ervaren begeleiding nodig om het schooljaar door te komen. De ondersteuning moet gedetailleerder en persoonlijker zijn, dus gebruiken ze de mentoren op zeer efficiënte wijze.”

Insteek van de campagne

Food Teachers Centre UK kondigde zijn aanbod van Mentorschap van Facebook aan met een lanceringsbericht in de groep en zette het bericht vervolgens vast als een aankondiging. Uiteindelijk werd het toegevoegd aan het welkomstbericht, zodat elke week nieuwe leden worden getagd.

Lessen van de campagne

Food Teachers Centre UK sprak de community aan via regelmatige berichten, het welkomstbericht en door het succes te vieren wanneer mensen klaar waren en de mentoren te belonen.

Effectieve methoden om mentorschap in je community te lanceren
  • Doelstellingen instellen: bespreek de waarde die dit kan opleveren binnen je community. Wees duidelijk.
  • Mentoren en leerlingen aanmoedigen om contact op te nemen en te communiceren: we hebben gezien dat hoe meer zinvolle gesprekken mensen hebben in week een en twee, hoe groter de kans is op een succesvol mentorschap.
  • Bedank je mentoren en herinner je groepsleden eraan dat mentorschap een geweldige manier is om iets terug te doen en een positieve impact te hebben op de community die jullie hebben opgebouwd.
  • Plaats vaak berichten over je mentorschapsprogramma en herinner mensen eraan om zich te registreren.
  • Deel je bevindingen. We zijn verheugd om deze tool aan te bieden als een nieuwe manier voor de leden van je community om contact te leggen.