Suksesshistorie Great Ormond Street Hospital Children's Charity

Gordon Ramseys bursdagsinnsamling samlet inn USD 33 348 til alvorlig syke barn

«Gordon ble inspirert av resultatene fra andre offentlige personer som opprettet bursdagsinnsamlinger, og han visste at det ikke ville komme et bedre tidspunkt for å lansere en innsamlingsaksjon enn på bursdagen sin. Gordon hadde en sak som var viktig for ham, og i samarbeid med Great Ormond Street Hospital Children’s Charity (GOSH Charity) brukte han Facebooks innsamlingsverktøy til å opprette en ny og innbringende inntektskilde for den veldedige organisasjonen. På bare fire måneder var ytterligere 1823 innsamlingsaksjoner opprettet, og til sammen samlet de inn GBP 137 625 til den veldedige organisasjonen.» Anna Clark, ansvarlig for sosiale medier hos Great Ormond Street Hospital Children’s Charity.

Mål

Gordon og Tana Ramsay Foundation samarbeider med Great Ormond Street Hospital Children’s Charity (GOSH Charity) for å hjelpe alvorlig syke barn med å oppfylle potensialet sitt.

Suksesshistorie

I forkant av 52-årsdagen sin bestemte Gordon Ramsay seg for å opprette en innsamlingsaksjon for å samle inn penger til Gordon and Tana Ramsay Foundation for å støtte Great Ormond Street Hospital Children’s Charity via Facebooks bursdagsinnsamling – et verktøy som gir sider for offentlige personer muligheten til å samle inn penger til ideelle organisasjoner på Facebook. De klarte å inspirere og oppildne Gordons lojale tilhengerskare til å støtte en sak som var viktig for ham.

«Kampanjen var en stor suksess, og på bare noen dager hadde innsamlingsaksjonen samlet inn USD 33 348 via 537 bidrag, et gjennomsnitt på USD 62 per person. Innsamlingsaksjonen genererte også 256 kommentarer og 1300 delinger, og et Facebook-innlegg fra Gordon på sin egen Facebook-side som promoterte innsamlingsaksjonen, genererte ytterligere 273 kommentarer, 381 delinger og 9400 likerklikk.»

Anna Clark, ansvarlig for sosiale medier hos Great Ormond Street Hospital Children’s Charity

Oppsummering av løsningen

Hver dag kommer 619 barn og ungdom fra hele Storbritannia til GOSH for å få livsendrende behandling. Leger og sykepleiere kjemper mot de mest kompliserte lidelsene, og de skarpeste hjernene samarbeider om å oppnå banebrytende medisinske gjennombrudd. GOSH er avhengig av hjelp fra offentligheten for å finansiere fire viktige områder på sykehuset, inkludert opprusting av avdelinger og bygninger, moderne utstyr, nyskapende barneforskning og tjenester for å hjelpe foreldre og familie.

Denne innsamlingsaksjonen viste seg å være en fantastisk måte for Gordon å dele sin lidenskap for stiftelsen og inspirere publikummet sitt til å finansiere en enda større andel av disse tjenestene og gjøre en forskjell for familiene til alvorlig syke barn i Storbritannia. Ramsay-teamet satte seg ulike innsamlingsmål relatert til Gordon, f.eks. et opprinnelig mål om USD 5200 for å feire 52-årsdagen sin, et sekundært mål på USD 17 000 for å feire datteren Tillys 17-årsdag, som er på samme dag som Gordons bursdag, og et siste mål på USD 36 000 for de 36 restaurantene hans rundt om i verden.

Effekt

«Vi satte oss strategiske innsamlingsmål som kunne øke etter hvert som kampanjen skjøt fart mot det opprinnelige målet vårt (som vi oppnådde veldig raskt). Dette hjalp oss med å motivere og fortsette å samle inn penger til stiftelsen og GOSH Charity.» Justin Mandel, leder for digitalavdelingen i Team Ramsay

USD 33 348

gitt i bidrag

1300

delinger

USD 62

i gjennomsnittlige bidrag

Kampanjemål

Kampanjen hadde som mål å skape oppmerksomhet rundt og samle inn penger til Gordon and Tana Ramsey Foundation, og de begynte med et mål på USD 5200 i forbindelse med Gordon Ramsays 52-årsdag.

Anbefalte fremgangsmåter

Sett deg et mål.

Sett deg et oppnåelig mål og øk det etter hvert som du nærmer deg hver milepæl.

Øk målet.

Øk innsamlingsmålet gjennom kampanjen etter hvert som du oppnår milepælene. Dette bidrar til å få inn en jevn strøm med bidrag.

Bruk relevante beløp.

Bruk målbeløp som er relevante for den offentlige personen, som det opprinnelige målet på USD 5200 for å feire Gordon Ramsays 52-årsdag. Dette bidrar til å skape relevans.

Ha alt innholdet klart.

Det er også viktig å utstyre kampanjen med interessant innhold som er klart til å bli publisert fra lanseringen og utover. Omtrent USD 17 000 av stiftelsens bidrag ble gitt i løpet av de første 48 timene, og det opprinnelige målet på USD 5200 ble oppnådd i løpet av 15 minutter.