Succesverhaal Great Ormond Street Hospital Children's Charity

De verjaardagsinzamelingsactie van Gordon Ramsay zamelt $ 33.348 in voor ernstig zieke kinderen

“Geïnspireerd door de impact van andere bekende personen die verjaardagsinzamelingsacties maakten, wist Gordon dat er geen beter moment was om een inzamelingsactie voor zijn verjaardag te lanceren. Gedreven door een goed doel dat hem na aan het hart ligt en in samenwerking met Great Ormond Street Hospital Children’s Charity (GOSH Charity), gebruikte Gordon de tools voor donaties aan liefdadigheidsinstellingen van Facebook als een succesvolle nieuwe inkomstenstroom voor het goede doel. In slechts vier maanden tijd werden er nog eens 1823 inzamelingsacties gemaakt die een extra £ 137.625 aan inkomsten voor de liefdadigheidsinstelling genereerden.” Anna Clark, Social Media Manager, Great Ormond Street Hospital Children’s Charity.

Missie

De Gordon and Tana Ramsay Foundation werkt samen met Great Ormond Street Hospital Children’s Charity (GOSH Charity) om ernstig zieke kinderen de beste kans te bieden om hun volledige potentieel te benutten.

Succesverhaal

Gordon Ramsay besloot dat hij voor zijn 52e verjaardag een inzamelingsactie wilde starten om donaties in te zamelen voor de Gordon and Tana Ramsay Foundation, ter ondersteuning van Great Ormond Street Hospital Children’s Charity, via een verjaardagsinzamelingsactie van Facebook. Dit is een tool waarmee pagina’s van bekende personen geld kunnen inzamelen voor non-profits op Facebook. Hiermee werden de trouwe fans van Gordon geïnspireerd en opgeroepen een goed doel te steunen dat belangrijk voor hem is.

“De campagne was een enorm succes en in slechts een aantal dagen had de inzamelingsactie $ 33.348 (£ 25.695) gegenereerd via 537 donaties: een gemiddelde van $ 62 (£ 47) per persoon. De inzamelingsactie genereerde ook 256 opmerkingen en 1300 deelacties. Daarbij genereerde een Facebook-bericht van Gordon, dat de actie promootte op zijn eigen Facebook-pagina, 273 opmerkingen, 381 deelacties en 9400 vind-ik-leuks.”

Anna Clark, Social Media Manager, Great Ormond Street Hospital Children’s Charity

Verklaring over de oplossing

Elke dag komen er 619 kinderen en jongeren vanuit heel het Verenigd Koninkrijk naar GOSH voor levensveranderende behandelingen. Artsen en verpleegkundigen bestrijden de meest complexe ziekten en de slimste geesten komen samen om baanbrekende medische behandelingen uit te voeren. GOSH is afhankelijk van de steun van de maatschappij om vier cruciale afdelingen van het ziekenhuis te financieren, waaronder de renovatie van ziekenzalen en gebouwen, geavanceerde nieuwe apparatuur, innovatief pediatrisch onderzoek en ondersteuning voor ouders en gezinnen.

Deze inzamelingsactie was een geweldige manier voor Gordon om zijn passie voor de stichting te delen en zijn doelgroep te inspireren om nog meer van deze services te financieren en een verschil te maken voor de gezinnen van ernstig zieke kinderen in het Verenigd Koninkrijk. Het team van Ramsay stelde aan Gordon gekoppelde doelen om relevantie te creëren, zoals een oorspronkelijk doel van $ 5200 om zijn 52e verjaardag te vieren, een tweede doel van $ 17.000 om de 17e verjaardag van zijn dochter Tilly te vieren die op dezelfde dag jarig is, en ten slotte een doel van $36.000 voor zijn 36 wereldwijde restaurants.

Impact

“We hebben op strategische wijze inzamelingsdoelen gesteld die konden worden verhoogd naarmate de campagne aan momentum zou winnen om ons oorspronkelijke doel te overschrijden (wat heel snel gebeurde). Dit hielp donaties te stimuleren en nog meer waardevolle fondsen in te zamelen voor de stichting en GOSH Charity.” Justin Mandel, Head of Digital van Team Ramsay

$ 33.348

donaties ingezameld

1300

keer gedeeld

$ 62

gemiddeld per donatie

Campagnedoelstelling

De campagne was gericht op het vergroten van de bekendheid en het genereren van donaties voor de Gordon and Tana Ramsay Foundation, te beginnen met een doel van $ 5200 ter ere van de 52e verjaardag van Gordon Ramsay.

Aanbevolen effectieve methoden

Stel je doel.

Stel een redelijk doel en blijf dit verhogen naarmate je dichter in de buurt van elke mijlpaal komt.

Verhoog het doel.

Verhoog het inzamelingsdoel gedurende de campagne wanneer je mijlpalen behaalt. Dit helpt een constante stroom van donaties te behouden.

Gebruik memorabele getallen.

Ken doelen toe aan getallen die zijn gekoppeld aan je bekende persoon. Dit helpt relevantie te creëren, zoals een oorspronkelijk getal van $ 5200 om de 52e verjaardag van Gordon Ramsay te vieren.

Zorg dat je inhoud en advertentiemateriaal klaar hebt.

Het is ook belangrijk interessante inhoud en interessant advertentiemateriaal klaar te hebben voor je campagne om vanaf de eerste lancering te kunnen plaatsen. Ongeveer $ 17.000 van de donaties aan de stichting werd gedaan in de eerste 48 uur en het oorspronkelijke doel van $ 5200 werd binnen 15 minuten behaald.