Framgångsberättelse Great Ormond Street Hospital Children's Charity

Gordon Ramsays födelsedagsinsamling samlade in 33 348 USD för barn med allvarliga sjukdomar

”Gordon fick inspiration från andra offentliga personer som skapat födelsedagsinsamlingar och visste att tillfället var det rätta för att starta en insamling till hans födelsedag. Gordon använde Facebooks verktyg för insamlingar till välgörenhet för ett ändamål som ligger honom varmt om hjärtat och i samarbete med Great Ormond Street Hospital Children’s Charity (GOSH Charity). Detta skapade en ny intäktsström för välgörenhetsorganisationen. På bara fyra månader skapades ytterligare 1 823 insamlingar som genererade ytterligare 137 625 GBP för välgörenhetsorganisationen.” Anna Clark, Social Media Manager, Great Ormond Street Hospital Children’s Charity.

Vision

Gordon and Tana Ramsay Foundation jobbar med Great Ormond Street Hospital Children’s Charity (GOSH Charity) för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barn med allvarliga sjukdomar.

Framgångsberättelse

Gordon Ramsay beslutade sig för att skapa en insamling på sin 52-årsdag som skulle gå till Gordon and Tana Ramsay Foundation som stöder Great Ormond Street Hospital Children’s Charity. Detta gjorde han via Facebooks födelsedagsinsamling – ett verktyg där offentliga personer kan samla in pengar åt ideella organisationer på Facebook. De kunde inspirera och få stöd från Gordons lojala fans för ett välgörande ändamål som ligger honom varmt om hjärtat.

”Kampanjen blev mycket framgångsrik och på bara några dagar hade insamlingen genererat 33 348 USD genom 537 gåvor – ett genomsnitt på 62 USD per person. Insamlingen genererade även 256 kommentarer och 1 300 delningar, medan ett Facebook-inlägg från Gordon på hans egen Facebook-sida med marknadsföring av insamlingen genererade ytterligare 273 kommentarer, 381 delningar och 9 400 gilla-markeringar.”

Anna Clark, Social Media Manager, Great Ormond Street Hospital Children’s Charity

Lösning

Varje dag kommer 619 barn och ungdomar från hela Storbritannien till GOSH för behandlingar som förändrar deras liv. Läkare och sjuksköterskor hanterar de svåraste sjukdomarna och de skarpaste hjärnorna samlas för att nå banbrytande medicinska genombrott. GOSH är beroende av allmänhetens stöd för att betala fyra viktiga delar av sjukhuset, inklusive renovering av avdelningar och byggnader, toppmodern utrustning, innovativ pediatrisk forskning och stödtjänster för föräldrar och familj.

Insamlingen var ett fantastiskt sätt för Gordon att dela sin passion för stiftelsen och inspirera publiken att skänka pengar till ännu fler av tjänsterna som gör skillnad för familjer med allvarligt sjuka barn i Storbritannien. Ramsay-teamet satte mål som var kopplade till Gordon för att skapa relevans, exempelvis det första målet på 5 200 USD för att fira hans 52-årsdag, ett andra mål för att fira hans dotter Tillys, som Gordon delar dagen med, 17:e födelsedag på 17 000 USD och sedan ett slutmål på 36 000 för hans 36 restauranger världen över.

Påverkan

”Vi skapade strategiska insamlingsmål som kunde växa i takt med att kampanjen fick drivkraft och bidrog till att slå vårt första mål (vilket vi gjorde väldigt snabbt). Det hjälpte oss skapa incitament och fortsätta samla in mer pengar till stiftelsen och GOSH.” Justin Mandel, Head of Digital för Team Ramsay

33 348 USD

i insamlade gåvor

1 300

delningar

62 USD

i genomsnittlig gåva

Kampanjmål

Målet med kampanjen var att öka medvetenheten och samla in pengar till stiftelsen Gordon and Tana Ramsay Foundation. Det första målet var 5 200 USD för att hylla Gordon på hans 52-årsdag.

Rekommenderade metodtips

Sätt målet.

Sätt ett rimligt mål och fortsätt att höja det i takt med att du närmar dig respektive milstolpe.

Höj målet.

Under kampanjens gång höjer du insamlingsmålet när du når milstolparna. Det bidrar till en fortsatt kontinuerlig ström av gåvor.

Använd minnesvärda siffror.

Förknippa målen med siffror som är kopplade till din offentliga person, eftersom det bidrar till att skapa relevans. Ett exempel på detta är det ursprungliga målet på 5 200 USD för att fira Gordon Ramsays 52-årsdag.

Ha allt innehåll redo

Det är även viktigt att skapa kampanjen med intressant innehåll som är redo för publicering direkt vid lanseringen. Ungefär 17 000 USD av gåvorna till stiftelsen skänktes under de första 48 timmarna och det första målet på 5 200 USD nåddes inom 15 minuter.