Succesverhaal Hemorio

Hemorio verhoogt het aantal bloeddonaties met 10% door de kracht van Facebook te gebruiken

“De grootste uitdaging van Hemorio als bloedverzamelingscentrum is een onvoldoende aantal donoren. Deze uitdaging vereist doorlopende pogingen en uitgaven voor werving om de bloedvoorraad opnieuw aan te vullen. De samenwerking van Hemorio en Facebook heeft ons met weinig arbeidsinspanning directe toegang verschaft tot donoren.”
– Dr. Luiz Amorim, algemeen directeur, Hemorio

Missie

De missie van Hemorio is het leveren van de hoogste standaard in de gezondheidszorg op het gebied van hematologie en hemotherapie en het coördineren van het bloednetwerk van de staat Rio de Janeiro.

Succesverhaal

Hemorio heeft de bekendheid van zijn goede doel vergroot en heeft de donoren beïnvloed om vrijwillig bloed te doneren met behulp van de Facebook-functie voor bloeddonaties.

Hemorio heeft duizenden mensen weten te bereiken. Zo heeft de bloedbank het aantal donoren vergroot dat het bloedcentrum bezoekt en tegelijkertijd de menselijke arbeid verminderd die nodig is om deze resultaten te behalen. Daarnaast is de Facebook-functie voor bloeddonatie nu een van de voornaamste methodes voor promotie van vrijwillige bloeddonatie geworden in Brazilië.

“Ik kan andere bloedbanken aanraden om de Facebook-functie voor bloeddonatie te gebruiken. De functie heeft een groot bereik en een hoge penetratiegraad, en intern onderzoek toont aan dat het donoren aantrekt. Bovendien is de tool zeer gemakkelijk te gebruiken.”

– Dr. Luiz Amorim, algemeen directeur, Hemorio

Impact

“De Facebook-functie voor bloeddonatie heeft al onze verwachtingen van het afgelopen jaar overtroffen. Het heeft Hemorio geholpen om het aantal bloeddonoren met 5% te doen toenemen in 2018 en met 10% in 2019.”
– Dr. Luiz Amorim, algemeen directeur, Hemorio

5%

meer donoren via Facebook (2018)

10%

meer donoren via Facebook (2019)

Doelstelling

Hemorio heeft zijn bereik van vrijwillige bloeddonoren gestroomlijnd met behulp van de Facebook-functie voor bloeddonatie door de hoeveelheid tijd te beperken die het personeel nodig heeft om donoren te vinden.

  • Sneller donoren bereiken en de doorlooptijd versnellen door zich te richten op een doelgroep waarvan de kans groter is dat ze doneren.
  • De behoefte aan betrokkenheid van het personeel door middel van telefoongesprekken en brieven verminderen.
  • De behoefte aan oproepen voor donoren in de reguliere media verminderen.

Hemorio plaatst wekelijks verzoeken voor specifieke bloedgroepen op zijn pagina. De bloedbank zag sociale media als een belangrijke manier om het aantal bloeddonoren te vergroten en ziet dat de Facebook-functie voor bloeddonaties een positieve impact heeft.

Help meer donoren te registreren op Facebook

Je kunt helpen door je te registreren als bloeddonor op Facebook via facebook.com/donateblood.