Suksesshistorie Inter Milan

Inter Milan samler inn EUR 100 000 til COVID-19-hjelp i innsamlingsaksjon på Facebook

«Denne innsamlingsaksjonen på Facebook spilte en viktig rolle i folkefinansieringskampanjen #TogetherAsATeam, og vi gleder oss over resultatene. Det å kunne nå ut til tilhengerne våre med personlige hilsener fra spillere, trenere og ansatte for å oppfordre til bidrag og å samle fellesskapet bak saken, utgjorde en enorm forskjell.»
Alessandro Antonello, administrerende direktør, FC Internazionale Milano

Mål

Folkefinansieringskampanjen #TogetherAsATeam for Inter Milan er den siste i en rekke av initiativer som er organisert for å støtte kampen mot spredningen av koronaviruset (COVID-19).

Kampanjemål

I løpet av COVID-19-pandemien har mange sportsligaer verden over måttet ta vanskelige, men nødvendige beslutninger om å stenge ned virksomheten for å sette helsen til utøvere og tilhengere i første rekke. Italia, et av verdens episenter, stengte alle bedrifter som ikke er samfunnskritiske 11. mars, for å bidra til å stoppe spredningen av sykdommen.

Fotballstormakten Inter Milan, som holder til i spesielt hardt rammede Nord-Italia, så etter måter å hjelpe regionen på og å samle støtte til å komme gjennom denne ekstremt utfordrende krisen. Klubben inngikk et samarbeid med Francesca Rava Foundation — NPH Italia Onlus, en ideell organisasjon i Italia som jobber sammen med Lombardia-regionen for å hjelpe sykehus og samfunn som er berørt av koronaviruset.

Inter og stiftelsen tok kontakt med Facebook, der klubben har mer enn 22 millioner følgere, for å samle den globale tilhengerskaren. De skapte sammen en innsamlingsaksjon på Facebook kalt #TogetherAsATeam for Avdeling for biomedisinsk og klinisk vitenskap ved sykehuset Luigi Sacco i Milano – et av de ledende sentrene for smittsomme sykdommer og epidemiske nødstilfeller. Klubben donerte selv 500 000 EUR til denne saken, sammen med et bidrag på 50 000 EUR fra klubbens visepresident (og legendariske spiller) Javier Zanetti. Gjennom denne innsamlingsaksjonen på Facebook kunne Inter oppfordre tilhengere til å forsterke innsatsen.

Viktig lærdom

Til slutt hadde Inter samlet inn over 108 000 EUR. I tillegg til 550 000 EUR som klubben og Zanetti (via et bidrag på 50 000 EUR fra Milans PUPI-stiftelse) ga i bidrag, fikk Avdeling for biomedisinsk og klinisk vitenskap ved Luigi Sacco-sykehuset i Milan over 650 000 EUR som følge av gavmildheten til Inter og klubbtilhengerne.

Oppsummering av løsningen

Inntekter fra innsamlingsaksjonen gikk til forskningsaktiviteter ved sykehuset, som for tiden spiler en nøkkelrolle internasjonalt i utviklingen av en COVID-19-vaksine. På denne måten går ikke bidragene fra tilhengere bare til å hjelpe Italia, men til alle land som er berørt av denne folkehelsekrisen. Bidragsmidlene ble særskilt samlet inn til følgende:

 • Gi støtte til sykehuspersonell og frivillige leger.
  • Francesca Rava Foundation mobiliserer en innsatsgruppe med leger, sykepleiere, frivillige jordmødre og eksperter, som kan sendes til de mest kritiske sykehusene i Lombardia-regionen.
 • Sending av intensivmedisinsk-utstyr til sykehus.
  • Dette inkluderer ventilatorer, PEF-målere, respiratorer, desinfeksjonsmidler for store områder og ambulanser.
 • Sending av helseprodukter, barnepleie-produkter, masker og desinfeksjonsgeler til fosterhjem og institusjoner for mindreårige.
  • Stiftelsens hovedfokus er vanligvis å hjelpe barn i nød i Italia og hele verden.
Effekt
 • 108 000 EUR
 • gitt i bidrag
Kampanjens tilnærming

Innsamlingsaksjonen #TogetherAsATeam ble lansert på Inters Facebook-side 14. mars. For å få offentlig støtte oppfordret klubben tilhengerne med jevne mellomrom til å bidra ved å publisere personlige hilsener fra trenere, spillere og familiene deres. Disse videoene la vekt på hvor viktig det er å bli hjemme og å støtte hverandre i denne vanskelige tiden, i tillegg til å promotere bidrag og å dele innsamlingsaksjonen for å øke bevisstheten.

Tolv stjernefotballspillere delte budskapet via siden til innsamlingsaksjonen på Facebook i løpet av de elleve dagene den varte, i tillegg til manager Antonio Conte og klubblegenden Zanetti. For å forsterke rekkevidden publiserte Inter også disse videoene på Instagram-kontoen – med Sveip-opp-lenker i Instagram Stories for å lede enda mer trafikk til siden for innsamlingsaksjonen.

Kampen mot COVID-19 er langt fra over, men denne hjelpen spiller en viktig rolle for å støtte arbeidere i helsevesenet i en av verdens mest berørte regioner.