Succesverhaal Inter Milaan

Inter Milaan zamelt meer dan EUR 100.000 in voor COVID-19-hulp via Facebook-inzamelingsactie

“Deze Facebook-inzamelingsactie speelde een cruciale rol in onze crowdfundingcampagne #TogetherAsATeam en we zijn zeer tevreden met het resultaat. We konden onze fans bereiken met gepersonaliseerde boodschappen van spelers, trainers en de staf om donaties te stimuleren en te zorgen dat de community zich samen inzette voor het goede doel. Dit maakte een groot verschil.”
Alessandro Antonello, CEO Corporate, FC Internazionale Milano

Missie

De crowdfundingcampagne #TogetherAsATeam van Inter Milaan is de laatste in een reeks van initiatieven die zijn opgezet om te helpen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19).

Campagnedoelstelling

Te midden van de COVID-19-pandemie hebben sportcompetities wereldwijd moeilijke, maar noodzakelijke stappen moeten nemen om hun activiteiten te staken en het welzijn van sporters en fans prioriteit te geven. Als een van de epicentra van de wereldwijde pandemie heeft Italië op 11 maart alle niet-essentiële bedrijven gesloten om de verspreiding van het virus te stoppen.

Voetbalgrootmacht Inter Milaan, gevestigd in het zwaar getroffen Noord-Italië, was op zoek naar manieren om zijn regio te helpen en steun te verwerven om deze zeer moeilijke crisis door te komen. De club werkte samen met de stichting Fondazione Francesca Rava – N.P.H. Italia Onlus, een Italiaanse non-profitorganisatie die samenwerkt met de regio Lombardije om hulp te bieden aan ziekenhuizen en gemeenschappen die zijn getroffen door het coronavirus.

Inter en de stichting maakten gebruik van Facebook, waar de club 22 miljoen volgers heeft, om zijn wereldwijde fanbase in te zetten. Ze maakten samen de Facebook-inzamelingscampagne #TogetherAsATeam voor de afdeling Biomedische en klinische wetenschappen van het Luigi Sacco-ziekenhuis in Milaan, een van de leidende centra voor infectieziekten en epidemiologische noodgevallen. De club zelf doneerde EUR 500.000 aan dit goede doel, en vicepresident (en legendarische speler) van de club, Javier Zanetti, doneerde nog eens EUR 50.000. Via deze Facebook-inzamelingsactie kon Inter zijn fans aansporen hun steentje bij te dragen.

Samenvatting

Uiteindelijk zamelde Inter meer dan EUR 108.000 in. Samen met de EUR 550.000 die de club en Zanetti (via een donatie van EUR 50.000 van de stichting Fondazione P.U.P.I. in Milaan) doneerden, ontving de afdeling Biomedische en klinische wetenschappen van het Luigi Sacco-ziekenhuis in Milaan meer dan EUR 650.000 dankzij de vrijgevigheid van Inter en zijn fans.

Verklaring over de oplossing

Het geld dat is ingezameld via de inzamelingsactie, komt ten goede aan onderzoeksactiviteiten in het ziekenhuis, dat op dit moment internationaal een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van een vaccin voor COVID-19. Op deze manier helpen de bijdragen van fans niet alleen Italië, maar alle landen die zijn getroffen door deze gezondheidscrisis. De donaties zijn specifiek ingezameld voor de volgende zaken:

 • Ondersteuning van ziekenhuispersoneel en vrijwillige artsen
  • De stichting Francesca Rava mobiliseert een taskforce van artsen, verplegers, vrijwillige verloskundigen en experts, om ze in te zetten in de ziekenhuizen in Lombardije waar ze het hardst nodig zijn
 • Intensive care-apparatuur verstrekken aan ziekenhuizen
  • Dit omvat beademingsapparaten, debietmeters, ademhalingsbeschermingsmaskers, desinfectiemiddelen voor grote ruimten en ambulances
 • Gezondheidsproducten, babyverzorgingsproducten, mondkapjes en desinfecterende gel sturen naar pleegzorginstellingen en instellingen voor minderjarigen
  • Normaal gesproken richt de stichting zich op het helpen van kinderen in nood in Italië en wereldwijd
Impact
 • EUR 108.000
 • aan ingezamelde donaties
Insteek van de campagne

De inzamelingsactie #TogetherAsATeam werd op 14 maart gelanceerd via de Facebook-pagina van Inter. De club bleef zijn fans aansporen een donatie te doen door gepersonaliseerde boodschappen van trainers, spelers en hun gezinnen te plaatsen om maatschappelijk steun te stimuleren. Deze video’s benadrukten het belang om thuis te blijven en elkaar te steunen tijdens deze moeilijke periode, en promootten het doen van donaties en het delen van de inzamelingsactie om de bekendheid te vergroten.

12 stervoetballers deelden tijdens de 11-daagse campagne boodschappen via de Facebook-inzamelingsactiepagina, net als manager Antonio Conte en clublegende Zanetti. Ter vergroting van het bereik plaatste Inter deze video’s ook op zijn Instagram-account, met ‘veeg omhoog’-links in Instagram Stories om extra verkeer naar de inzamelingsactiepagina te leiden.

Hoewel de strijd tegen COVID-19 nog lang niet is gestreden, is deze hulp belangrijk in de ondersteuning van zorgmedewerkers in een van de zwaarst getroffen regio’s ter wereld.