Framgångsberättelse Inter Milan

Inter Milan samlar in över 100 000 € i kampen mot covid-19 via en Facebook-insamling

”Den här Facebook-insamlingen har spelat en viktig roll i vår crowdfunding-kampanj #TogetherAsATeam och vi är oerhört glada över resultaten. Vi har nått ut till våra fans med personliga meddelanden från spelare, tränare och personal och har uppmuntrat dem att skänka gåvor och samla lokalsamhället bakom det välgörande ändamålet, vilket gjort en enorm skillnad.”
Alessandro Antonello, CEO Corporate, FC Internazionale Milano

Uppdrag

Crowdfunding-kampanjen #TogetherAsATeam för Inter Milan är det senaste i en rad initiativ som organiseras för att stötta kampen mot spridning av coronaviruset (covid-19).

Kampanjmål

Under den pågående covid-19-pandemin har sport över hela världen fattat det svåra men nödvändiga beslutet att avbryta sina ligor för att skydda sina atleter och fans. Italien, som är ett av världens epicentrum, stängde alla icke-nödvändiga företag den 11 mars för att stoppa spridningen av sjukdomen.

Fotbollsmakten Inter Milan, hemmahörande i norra Italien som är särskilt utsatt, ville hitta sätt för att hjälpa regionen och samla stöd för att ta sig ur denna otroligt utmanande kris. Klubben samarbetade med Francesca Rava Foundation – NPH Italia Onlus, en italiensk ideell organisation som samordnar hjälp till sjukhus och närområden i Lombardiet som är drabbade av coronaviruset.

Inter och stiftelsen vände sig till Facebook – där klubben har över 22 miljoner följare – för att ena sin globala fanbas. Tillsammans skapade de Facebook-insamlingskampanjen #TogetherAsATeam till avdelningen för biomedicinsk och klinisk vetenskap på sjukhuset Luigi Sacco i Milano, ett ledande center för smittsamma sjukdomar och epidemiologiska krissituationer. Klubben skänkte 500 000 € till det här ändamålet, samt en donation på 50 000 € från klubbens vicepresident (och legendariska spelare) Javier Zanetti. Genom den här Facebook-insamlingen lyckades Inter uppmuntra sina fans att trappa upp dessa ansträngningar.

Slutsats

Inter har samlat in över 108 000 €. Tillsammans med de 550 000 € som klubben och Zanetti (via en donation på 50 000 € från Milanos PUPI Foundation) har skänkt, har avdelningen för biomedicinsk och klinisk vetenskap på sjukhuset Luigi Sacco i Milano fått över 650 000 € tack vare Inters och deras fans generositet.

Lösning

Intäkterna från insamlingen har gått till forskning på sjukhuset, som för närvarande spelar en viktig internationell roll i att utveckla ett vaccin mot covid-19. På så sätt var Inters fans delaktiga både i Italien och i alla länder som är utsatta för det här hotet mot folkhälsan. Gåvorna samlades in särskilt för att:

 • Hjälpa sjukhuspersonal och volontärläkare
  • Francesca Rava Foundation mobiliserar en arbetsgrupp med läkare, sjuksköterskor, volontärbarnmorskor och experter som skickas till de mest utsatta sjukhusen i Lombardiet.
 • Erbjuda intensivvårdsutrustning till sjukhus
  • Vilket inkluderar ventilatorer, flödesmätare, respiratorer, desinfektionsmedel för stora områden och ambulanser
 • Skicka hälsoprodukter, babyvårdsprodukter, masker och desinfektionsgel till fosterhem och institutioner för minderåriga
  • Stiftelsens huvudfokus är vanligtvis att hjälpa nödlidande barn i Italien och över hela världen
Påverkan
 • 108 000 EUR
 • i insamlade gåvor
Kampanjmetod

Insamlingen #TogetherAsATeam lanserades på Inters Facebook-sida den 14 mars. För att generera offentligt stöd har klubben kontinuerligt uppmuntrat fans att skänka gåvor genom att publicera personliga meddelanden från tränare, spelare och deras familjer. Dessa videor förklarade hur viktigt det är att stanna hemma och stötta varandra under dessa svåra tider, och uppmuntrade även att skänka gåvor och dela insamlingen för att öka medvetenheten.

Tolv stjärnspelare, samt tränaren Antonio Conte och klubblegenden Zanetti, delade meddelanden genom Facebooks insamlingssida under 11 dagar. För att utöka räckvidden publicerade Inter även dessa videor på sitt Instagram-konto, med svep upp-länkar i Instagram Stories för att öka trafiken till insamlingssidan.

Kampen mot covid-19 är långt ifrån över, men den här hjälpen spelar en viktig roll för att hjälpa sjukvårdspersonal i en av världens mest utsatta regioner.