Suksesshistorie Born This Way Foundation

Lady Gaga samlet inn over USD 68 000 til velferd for ungdom med Facebook

Born This Way Foundation er engasjert i å støtte velferd for unge personer og gjøre dem i stand til å skape en snillere og modigere verden.

Suksesshistorie
«Dette er den første gangen vi kjørte en kampanje av denne typen via Facebook. Vi gledet oss over den overveldende responsen og vil definitivt innlemme den i innsatsen vår fremover!»

– Maya Enista Smith, administrerende direktør, Born This Way Foundation

Oppsummering av løsningen

For å oppnå målene om å fremme velferd og nye muligheter blant unge mennesker bruker Born This Way Foundation grundig akademisk forskning og autentisk partnerskap for å tilby bedre ressurser for mental helse og snillere samfunn – både på nettet og ellers.

Lady Gaga bestemte seg for å donere 32-årsdagen sin til Born This Way Foundation gjennom bursdagsinnsamlingen på Facebook – et verktøy som offentlige personer kan bruke til å samle inn penger til ideelle organisasjoner på Facebook.

«Vi elsker det! Dette var en fantastisk måte å engasjere følgere på utover å like og dele innhold og møte en vanskeligere utfordring, som for eksempel gi et bidrag. Vi gleder oss over en så overveldende respons, og vi ønsker å takke fellesskapet vårt!»

– Maya Enista Smith, administrerende direktør, Born This Way Foundation

Effekt

Ved å bruke Facebooks verktøy for bursdagsinnsamling kunne Born This Way Foundation utnytte Lady Gagas hengivne tilhengere – hun har over 55 millioner følgere på Facebook-siden sin.

over USD 68 000

Samlet inn, et hav foran det opprinnelige målet på USD 6000

2100

Bidrag

28 000

Delinger av bidragssiden

Kampanjemål
  • Øk bevisstheten rundt Born This Way Foundation.
  • Kampanjen tok sikte på å øke bevisstheten om og midlene til Born This Way
    Foundation, med et innledende mål på USD 6000, for å markere organisasjonens seksårsdag.
Tilnærming

Flere kanaler, flere kontoer

Organisasjonen så forbi sin egen Facebook-side og publiserte på
en rekke Facebook-kontoer knyttet til Born This Way Foundation.
Lady Gagas team publiserte på flere kanaler og plattformer for å
øke bevisstheten om innsamlingsaksjonen på Facebook-siden tidlig i kampanjen.

Tenk stort

Lag en omfattende kampanje for innsamlingsaksjonen – jo flere kanaler, plattformer og kontoer du kan inkludere i strategien, jo bedre.

Oppildne støttespillerne

Støttespillerne til Born This Way Foundation hjelper organisasjonen ofte ved å dele innhold og oppmuntre vennene sine til å engasjere seg. Facebooks Social Good-verktøy gjør det enda enklere for støttespillerne å bli involvert.

Kommuniser med tilhengerne etter hvert

Avslør milepæler i innsamlingsaksjonen, oppmuntre til deling for å øke givergleden og bruk direktesendt video til å snakke om hvorfor saken er viktig for deg – alt for å minne støttespillerne på hvor viktig det er at du når målet.