Succesverhaal Born This Way Foundation

Lady Gaga zamelt op Facebook meer dan $ 68.000 in voor jeugdwelzijn

De Born This Way Foundation zet zich in voor de ondersteuning van het welzijn van jonge mensen en spoort ze aan de wereld vriendelijker en moediger te maken.

Succesverhaal
“Dit is de eerste keer dat we een dergelijke campagne hebben uitgevoerd via Facebook. We waren zo enthousiast over de geweldige respons en zullen dit kanaal in de toekomst absoluut vaker gaan gebruiken!”

– Maya Enista Smith, Executive Director, Born This Way Foundation

Verklaring over de oplossing

De Born This Way Foundation heeft als doel het welzijn van jonge mensen te verbeteren en ze weerbaarder te maken. De stichting gebruikt hiervoor grondig academisch onderzoek en authentieke partnerschappen om jongeren betere middelen ter bevordering van geestelijke gezondheid en vriendelijkere community’s te bieden, zowel online als offline.

Lady Gaga besloot haar 32ste verjaardag te doneren aan de Born This Way Foundation via een verjaardagsinzamelingsactie van Facebook. Dit is een tool waarmee pagina’s van bekende personen op Facebook geld kunnen inzamelen voor non-profits.

“We zijn zeer enthousiast! Het was een geweldige manier om volgers te laten zien dat ze naast het leuk vinden en delen van inhoud ook in actie konden komen door bijvoorbeeld te doneren. We vonden het geweldig dat de actie zoveel respons kreeg en zijn onze community zeer dankbaar.”

– Maya Enista Smith, Executive Director, Born This Way Foundation

Impact

Door het Facebook-hulpmiddel Verjaardagsinzamelingsactie te gebruiken, kon de Born This Way Foundation de betrokken fanbase van Lady Gaga inzetten, die bestaat uit meer dan 55 miljoen volgers van haar Facebook-pagina.

Meer dan $ 68.000

ingezameld, een bedrag dat vele malen groter is dan de oorspronkelijke $ 6000

2100

donaties

28.000

deelacties voor de donatiepagina

Campagnedoelstellingen
  • Bekendheid van de Born This Way Foundation vergroten.
  • De campagne was bedoeld om de bekendheid van de Born This Way
    Foundation te vergroten en geld in te zamelen. De actie begon met een doel van $ 6000 ter ere van het zesde jubileum van de organisatie.
Benadering

Meerdere kanalen, meerdere accounts

De organisatie keek verder dan haar eigen Facebook-pagina en plaatste inhoud
op een aantal aan de Born This Way Foundation gelieerde Facebook-accounts
Het team van Lady Gaga plaatste berichten op meerdere kanalen en platformen om
vroeg in de campagne de bekendheid van de pagina-inzamelingsactie op Facebook te vergroten.

Denk groot

Bedenk een uitgebreide campagne voor je inzamelingsactie. Hoe meer kanalen, platformen en accounts je in je strategie kunt betrekken, hoe beter.

Maak je supporters enthousiast

Supporters van de Born This Way Foundation helpen de organisatie regelmatig door inhoud te delen en hun vrienden aan te sporen hetzelfde te doen. De Social Good-tools van Facebook maken het nog eenvoudiger voor supporters om mee te doen.

Communiceer tijdens de campagne met je fans

Onthul inzamelingsmijlpalen, stimuleer het delen van je actie en vertel in livevideo’s waarom het goede doel belangrijk voor je is. Doe alles om je supporters eraan te herinneren dat het belangrijk is je doel te behalen.