Framgångsberättelse Born This Way Foundation

Lady Gaga samlar in drygt 68 000 USD för ungas välbefinnande med Facebook

Born This Way Foundation vill stödja unga personers välbefinnande och ge dem möjligheter att skapa en snällare och modigare värld.

Framgångsberättelse
”Det här är första gången som vi gjort en sådan här kampanj via Facebook. Vi blev väldigt glada över den starka responsen och kommer definitivt att använda metoden i vårt arbete framöver!”

– Maya Enista Smith, Executive Director, Born This Way Foundation

Lösning

Born This Way Foundation har som mål att främja välbefinnande och självbestämmande bland ungdomar. Genom att använda noggrann akademisk forskning och autentiska samarbeten får de bättre hälsoresurser inom psykologi och vänligare communities – både online och offline.

Lady Gaga bestämde sig för att skänka sin 32-årsdag till Born This Way Foundation via Facebooks funktion för födelsedagsinsamlingar – ett verktyg som hjälper sidor för offentliga personer att samla in pengar till ideella organisationer på Facebook.

”Vi är jättenöjda! Det var en fantastisk metod för att aktivera följare och få dem att göra mer än att bara gilla och dela innehåll – vi kunde få dem att t.ex. skänka pengar. Vi var så glada över att få se en så stark respons och vi är väldigt tacksamma för vår community!”

– Maya Enista Smith, Executive Director, Born This Way Foundation

Påverkan

Tack vare Facebooks verktyg för födelsedagsinsamlingar kunde Born This Way Foundation använda Lady Gagas hängivna fanbase med drygt 55 miljoner följare av hennes Facebook-sida.

Drygt 68 000 USD

samlades in – överträffade det ursprungliga målet på 6 000 USD

2 100

Gåvor

28 000

delningar av gåvosidan

Kampanjmål
  • Öka medvetenheten för Born This Way Foundation
  • Kampanjen användes för att öka medvetenheten om och samla in pengar till Born This Way
    Foundation. Man började med ett mål på 6 000 USD för att uppmärksamma organisationens 6-årsjubileum.
Metod

Flera kanaler, flera konton

Organisationen såg bortom sin egen Facebook-sida och publicerade på
flera Facebook-konton som är kopplade till Born This Way Foundation
Lady Gagas team publicerade i flera kanaler och på flera plattformar för att
skapa medvetenhet om insamlingen från Facebook-sidan tidigt under kampanjen.

Tänk stort

Utveckla en omfattande kampanj för din insamling – ju fler kanaler, plattformar och konton du kan inkludera i din strategi, desto bättre.

Gör dina supportrar entusiastiska

Supportrar till Born This Way Foundation hjälper regelbundet organisationen genom att dela innehåll och uppmuntra sina vänner att engagera sig. Med Facebooks Social Good-verktyg är det ännu enklare för supportrar att involveras.

Kommunicera med fans längs vägen

Dela med dig av milstolpar för insamlingen, uppmuntra delning och gåvor, och erbjud samtal via livevideo om varför frågan är viktig för dig – allt för att påminna anhängarna om att det är viktigt att ni når målet.