Suksesshistorie PAHO

Utnytter kontakter for å bekjempe spredningen av zikaviruset

Pan American Health Organization (PAHO) i Brasil er en internasjonal offentlig helseorganisasjon som tilbyr hjelp til folk i 27 land i Amerika. Avdelingen i Brasil reagerte nylig på utbruddet av zikavirus i landet.

PAHO Brasil brukte Facebook-innlegg til å nå ut til over 500 000 mennesker på under 48 timer med meldinger om hvordan man unngår zikaviruset via seksuell kontakt.

«Over 5000 personer delte dette innlegget, som nådde ut til over 600 000 personer på Facebook.»

– Luís Felipe Sardenberg, fokuspunkt for kommunikasjon i PAHO/WHO Brazil

Effekt

PAHO Brasil brukte innlegg på Facebook-siden til å nå ut til over en halv million mennesker på under 48 timer med en viktig melding om hvordan man unngår zikaviruset via seksuell kontakt.

Kampanjemål

Dele nyheter som redder liv

PAHO Brasil måtte få kontakt med folk som kan være seksuelt aktive, med effektive budskap om hvordan de kunne beskytte seg selv mot zikaviruset.

  1. PAHO fremmet ett enkelt sideinnlegg som økte bevisstheten om hvordan zika overføres seksuelt, og de la frem en løsning for hvordan folk kunne beskytte seg selv. Resultatene var utrolige.

  2. Ved å bruke under USD 600 kunne PAHO Brasil nå ut til over en halv million mennesker på under 48 timer. Over 24 000 personer engasjerte seg i dette innlegget, og over 4450 delte det med egne venner, noe som bidra til å spre budskapet ytterligere.
  • 519 640 mennesker nådd på under 48 timer
  • 39 ganger høyere engasjement enn andre innlegg om zika
  • 4450 personer delte innlegget
Annonseinnhold i kampanjen
«Brasilianerne bruker Facebook til å ta vare på venner. Vi ble overrasket over hvor mange brasilianere som aldri hadde hørt at zika kan overføres seksuelt. Selv om denne informasjonen hadde sirkulert i pressen og på nettsteder fra helsevesenet en stund, var det på Facebook-siden vår at folk fikk vite om det. Som resultat delte over 5000 personer dette innlegget og nådde ut til over 600 000 personer på Facebook.»

– Luís Felipe Sardenberg, fokuspunkt for kommunikasjon i PAHO/WHO Brazil