Succesverhaal PAHO

De kracht van verbinding gebruiken om de verspreiding van zika te bestrijden

Pan American Health Organization (PAHO) Brazil is een internationale organisatie voor volksgezondheid die zich inzet voor mensen in 27 landen op het continent Amerika. De Braziliaanse vestiging reageerde onlangs op de uitbraak van het zikavirus in het land.

PAHO Brazil gebruikte Facebook-berichten om in minder dan 48 uur meer dan 500.000 mensen te bereiken met berichten over de preventie van het seksueel overdragen van zika.

“Meer dan 5000 mensen hebben dit bericht gedeeld en er werden meer dan 600.000 mensen bereikt op Facebook.”

– Luís Felipe Sardenberg, Communications Focal Point, PAHO/WHO Brazil

Impact

PAHO Brazil gebruikte berichten op zijn Facebook-pagina om in minder dan 48 uur meer dan een half miljoen mensen te bereiken met een cruciaal bericht over de preventie van het seksueel overdragen van zika.

Campagnedoelstellingen

Levensreddend nieuws delen

PAHO Brazil moest mensen die mogelijk seksueel actief zijn met effectieve communicatie aanspreken over hoe ze zichzelf konden beschermen tegen zika.

  1. PAHO promootte een enkel paginabericht waarin bewustwording werd gecreëerd van het seksueel overdraagbare karakter van zika en waarin een oplossing werd geboden voor hoe mensen zichzelf konden beschermen. Het leverde geweldige resultaten op.

  2. Met een uitgave van minder dan $ 600 wist PAHO Brazil in minder dan 48 uur meer dan een half miljoen mensen te bereiken. Meer dan 24.000 mensen hadden interactie met dit bericht en meer dan 4450 mensen hebben het gedeeld met hun eigen vrienden, waardoor de boodschap verder werd verspreid.
  • In minder dan 48 uur 519.640 mensen bereikt
  • 39 keer meer betrokkenheidsacties dan andere berichten over zika
  • 4450 mensen hebben het bericht gedeeld
Advertentiemateriaal van campagne
“Brazilianen gebruiken Facebook om voor hun vrienden te zorgen. We waren verrast over hoeveel Brazilianen nog nooit hadden gehoord dat zika seksueel overdraagbaar was. Hoewel die informatie al een tijdje door de pers en op websites van instanties werd verspreid, leerden mensen erover op onze Facebook-pagina. Als resultaat hebben meer dan 5000 mensen dit bericht gedeeld en werden er meer dan 600.000 mensen bereikt op Facebook.”

– Luís Felipe Sardenberg, Communications Focal Point, PAHO/WHO Brazil