Framgångsberättelse PAHO

Använda kraften hos kontakter för att bekämpa spridningen av Zika-viruset

Pan American Health Organization (PAHO) Brazil är en internationell folkhälsoorganisation som arbetar för att hjälpa personer i 27 länder i Nord- och Sydamerika. Organisationens filial i Brasilien arbetade senast med att begränsa spridningen av Zika-viruset i landet.

PAHO Brazil använde Facebook-inlägg för att nå drygt 500 000 personer inom 48 timmar med meddelanden om hur det går att förhindra sexuell överföring av Zika-viruset.

”Fler än 5 000 personer delade detta inlägg som nådde fler än 600 000 personer på Facebook.”

– Luís Felipe Sardenberg, Communications Focal Point, PAHO/WHO Brazil

Påverkan

PAHO Brazil använde inlägg på sin Facebook-sida för att nå drygt en halv miljon personer på mindre än 48 timmar med ett viktigt meddelande om hur det går att förhindra sexuell överföring av Zika-viruset.

Kampanjmål

Dela livräddande nyheter

PAHO Brazil behövde engagera personer som kan vara sexuellt aktiva med effektiv kommunikation om hur de skyddar sig från Zika-viruset.

  1. PAHO marknadsförde ett enda sidinlägg som både ökade medvetenheten om att Zika-viruset överförs vid sex och visade en lösning för hur personer kunde skydda sig. De fick otroliga resultat.

  2. PAHO Brazil spenderade mindre än 600 USD och kunde nå drygt en halv miljon personer på mindre än 48 timmar. Drygt 24 000 personer interagerade med inlägget, och fler än 4 450 personer delade det med sina egna vänner och gav meddelandet en större spridning.
  • 519 640 personer nåddes på mindre än 48 timmar
  • 39X högre engagemang än för andra inlägg om Zika-viruset
  • 4 450 personer delade inlägget
Kampanjinnehåll
”Brasilianer använder Facebook för att ta hand om sina vänner. Vi blev förvånade över hur många brasilianer som aldrig hade hört att Zika-viruset kunde överföras vid sex. Även om informationen hade cirkulerat i pressen och på institutioners webbplatser ett tag så var det på vår Facebook-sida som personer fick reda på den. Resultatet blev att över 5 000 personer delade detta inlägg som nådde över 600 000 personer på Facebook.”

– Luís Felipe Sardenberg, Communications Focal Point, PAHO/WHO Brazil