Succesverhaal LIVESTRONG

LIVESTRONG vergroot het aantal inzamelingsacties door de Facebook Fundraiser API te koppelen

LIVESTRONG is in het leven geroepen om de levens van mensen die zijn getroffen door kanker nu te verbeteren. Deze organisatie koppelt mensen die te maken hebben met kanker aan de services en informatie die ze nodig hebben om controle te krijgen over hun eigen behandelingstraject. De organisatie zamelt geld in via sportevenementen en donatiecampagnes om deze missie kracht bij te zetten.

LIVESTRONG wilde erachter komen of een koppeling van hun campagnes aan Facebook voor meer donaties zou zorgen, minder inzamelingsacties van $ 0 zou genereren en een nieuwe groep donateurs zou aanspreken. De organisatie heeft een a/b-test uitgevoerd waarin enkele supporters de kans kregen om verbinding te maken met Facebook en een andere groep deze mogelijkheid niet had. De resultaten van de test tonen aan dat een koppeling met Facebook verbeteringen met zich meebrengt wat betreft deze drie kernpunten.

“We wilden de prestaties evalueren van LIVESTRONG-deelnemers die hun inzamelingsacties aan Facebook hebben gekoppeld en deelnemers die deze mogelijkheid niet hadden om zo te kijken of inzamelingsacties op Facebook een aanzienlijke impact hebben op de algehele inzamelingsinspanningen.”

– Jill Ruiter, VP Development & Events

Succesverhaal

LIVESTRONG kwam erachter dat deelnemers die hun inzamelingsacties aan Facebook hebben gekoppeld donaties van gemiddeld $ 121 genereerden. Deelnemers die geen inzamelingspagina aan Facebook hebben gekoppeld, genereerden donaties van gemiddeld $ 64 zonder minimumbedrag. Daarnaast heeft 79% van de deelnemers die de inzamelingspagina hebben gekoppeld geld ingezameld voor LIVESTRONG. In het geval van de deelnemers die niet de mogelijkheid hadden om hun pagina te koppelen, was dit slechts 27%.

Verklaring over de oplossing

LIVESTRONG heeft de Fundraiser API van Facebook ingezet om de effectiviteit, het bereik en de zichtbaarheid van hun campagnes te vergroten. LIVESTRONG heeft a/b-tests uitgevoerd om te zien of een inzameling via Facebook een aanzienlijk verschil maakt in het ingezamelde bedrag voor de LIVESTRONG Challenge. De LIVESTRONG Challenge is een groot fietsevenement in Austin, Texas, waarbij geld wordt ingezameld ten gunste van de LIVESTRONG Cancer Institutes. Sinds 2015 en om specifieke redenen heeft het evenement geen minimum per deelnemer. In de periode 2015-2017 lag het percentage inzamelingsacties voor het evenement rond 26%. In 2018 rapporteerde LIVESTRONG een verhoging naar 37%, wat deels te danken is aan de Fundraiser API van Facebook.

Impact
“Uit onze a/b-test bleek dat Facebook-inzamelingsacties een aanzienlijke impact hebben op het ingezamelde bedrag en de mogelijkheden van LIVESTRONG om nieuwe doelgroepen te bereiken.”

– Antonia Gavrilis, Director Digital Solutions & Information Technology

$ 79.892

aan donaties

+93%

nieuwe donateurs

$ 81

gemiddelde hoogte van donaties

11%

verandering in inzamelingsacties die $ 0 opleveren

Campagnedoelstelling

Meer bekendheid genereren en geld inzamelen voor LIVESTRONG

LIVESTRONG biedt levensveranderende services voor mensen die zijn getroffen door kanker, genereert meer bekendheid en vergroot de mogelijkheden voor geldinzameling dankzij de integratie met de Facebook Fundraiser API. Dankzij de Fundraiser API kunnen campagnes op de inzamelingswebsite worden gespiegeld op Facebook, zodat mensen geld kunnen inzamelen via hun eigen Facebook-inzamelingsactie, terwijl de donatie-informatie tussen de gespiegelde campagnes up-to-date blijft.

Benadering

Bepalen of een inzamelingsactie op Facebook impact heeft. LIVESTRONG zag een stijging in het percentage nieuwe en eerdere donateurs, in het percentage van inzamelingsacties die meer dan $ 0 hebben opgeleverd en het gemiddelde donatiebedrag, waarmee de impact van inzamelingsacties op Facebook sterk naar voren kwam.

Nieuwe doelgroepen aanspreken en bereiken. LIVESTRONG heeft het netwerkeffect van Facebook ingezet om deelnemers de mogelijkheid te bieden nieuwere en bredere doelgroepen te bereiken.

Lessen van de campagne

Test alles. Over het algemeen zag LIVESTRONG een toename in het ingezamelde bedrag, het aantal donaties en het aantal unieke donateurs onder de deelnemers die gebruik hebben gemaakt van het Facebook-platform.

Houd de prestaties bij. LIVESTRONG zag relevante statistische resultaten bij de vergelijking van het aantal donaties en het aantal unieke donateurs onder de deelnemers die Facebook jaar op jaar hebben gebruikt.

Spreek trouwe supporters aan. Door trouwe supporters aan te spreken om nieuwe tools te gebruiken en supporters de mogelijkheid te bieden een inzamelingsactie te maken, heeft LIVESTRONG nieuwe doelgroepen bereikt en de bekendheid van de missie vergroot.

Houd contact en geef iets terug. “Ik vond het erg fijn dat het zo makkelijk is om een koppeling met Facebook te maken en zo geld in te zamelen. Vrienden die ik niet eens had gevraagd, hebben een donatie gedaan en ik was erg verrast door hoe snel en makkelijk ik mijn doel heb bereikt!”
– Mary Rastelli, LIVESTRONG Challenge-deelnemer

Aanbevolen effectieve methoden

Je supporters helpen geïnteresseerden te bereiken

Al je supporters kunnen een inzamelingsactie starten en naadloos synchroniseren met een Facebook-inzamelingsactie. Daarnaast kunnen ze hun vrienden rechtstreeks via het nieuwsoverzicht uitnodigen.

Eenvoudig donaties
inzamelen

Via inzamelingsacties kunnen vrienden en familie eenvoudig worden uitgenodigd om in slechts een paar tikken en zonder Facebook te hoeven verlaten een donatie te doen.

Nieuwe supporters
vinden

Vrienden kunnen Facebook-inzamelingsacties makkelijk met elkaar delen, waardoor je veel mensen kunt bereiken om je doel te steunen. Als je meer mensen bereikt, kun je je doel sneller behalen!