Framgångsberättelse LIVESTRONG

LIVESTRONG Ökar antalet insamlingar genom att koppla Facebook Fundraiser API

LIVESTRONG verkar för att förbättra livet för personer som drabbats av cancer nu. Organisationen kopplar samman personer som kämpar mot cancer med viktiga tjänster och information. De samlar in pengar via idrottsevenemang och gåvokampanjer för att nå målet.

LIVESTRONG ville se om en koppling av deras kampanjer till Facebook betydde att de kunde samla in mer pengar, minska 0 USD-insamlingar och nå nya givare. De körde ett A/B-test där vissa supportrar fick chansen att ansluta till Facebook medan andra inte fick det. Resultatet av testet visar att en anslutning till Facebook förbättrar dessa tre nyckelmått.

”Vi ville utvärdera resultatet för LIVESTRONG-deltagare som anslutit sina insamlingar till Facebook jämfört med deltagare som inte fått möjligheten att ansluta sin insamlingssida till Facebook och avgöra om insamlingar på Facebook haft en betydande effekt på insamlingarna totalt sett.”

– Jill Ruiter, VP Development & Events

Framgångsberättelse

LIVESTRONG märkte att deltagare som anslutit sina insamlingar till Facebook samlade in i genomsnitt 121 USD medan deltagare som inte hade möjlighet att ansluta sin insamlingssida samlade in i genomsnitt 64 USD, utan minimikrav på insamlingen. 79 % av deltagarna som anslöt sin insamlingssida samlade in pengar åt LIVESTRONG, medan bara 27 % av deltagarna som inte fick möjlighet att ansluta sin insamlingssida samlade in pengar.

Lösning

LIVESTRONG använde Facebooks Fundraiser API för att öka effektivitet, räckvidd och synlighet för sina kampanjer. LIVESTRONG A/B-testade för att se om insamling av pengar via Facebook gjorde stor skillnad i insamlat belopp för LIVESTRONG Challenge. LIVESTRONG Challenge är ett mångårigt cykelevenemang i Austin, TX som samlar in pengar till stöd för LIVESTRONG Cancer Institutes. Sedan 2015, och av särskilda skäl, har evenemanget inget minimibelopp per åkare. Under åren 2015–2017 låg procentandelen av insamlingar på evenemanget runt 26 %. 2018 rapporterade LIVESTRONG att procentandelen för insamlingar ökat till 37 %, delvis tack vare Facebooks Fundraiser API.

Påverkan
I vårt A/B-test noterade vi att Facebook-insamlingar har en betydande inverkan på insamlade medel och LIVESTRONGs förmåga att nå nya målgrupper.”

– Antonia Gavrilis, Director Digital Solutions & Information Technology

79 892 USD

Gåvor

+93 %

nya givare

81 USD

genomsnittlig gåva

11 %

ändring i 0 USD insamlingar

Kampanjmål

Öka medvetenheten och samla in pengar för LIVESTRONG

LIVESTRONG erbjuder livsförändrande tjänster åt personer som drabbats av cancer, skapar medvetenhet och ökar insamlingspotentialen genom integration av Facebook Fundraiser API. Fundraiser API gör att kampanjer på insamlingswebbplatsen kan speglas på Facebook så att människor kan samla in pengar i sin Facebook-insamling, samtidigt som gåvoinformationen var synkad mellan de speglade kampanjerna.

Metod

Avgör om insamlingar på Facebook är effektiva. LIVESTRONG såg en ökning i procentandelen nya eller äldre givare, % av 0 USD-insamlingar och genomsnittligt gåvobelopp som visar en betydande påverkan på insamlingarna på Facebook

Engagera och nå nya målgrupper. LIVESTRONG utnyttjade nätverkseffekten hos Facebook för att låta deltagarna nå nya och bredare målgrupper.

Kampanjlärdomar

Testa det. Generellt sett upplevde LIVESTRONG högre insamlade summor, fler gåvor och unika givare bland deltagarna som använde Facebook-plattformen.

Spåra resultat. LIVESTRONG såg statistiskt viktiga resultat när de jämförde antalet gåvor och antalet unika givare från deltagarna som använde Facebook YOY.

Engagera de största anhängarna. Genom att interagera med de största anhängarna via nya verktyg och låga dem skapa en insamling kunde LIVESTRONG nå nya målgrupper och främja sin välgörenhet.

Håll kontakt och dela. ”Det var skönt att se hur lätt det var att ta kontakt och göra insamlingar via Facebook. Vänner jag inte hade frågat skänkte en gåva och jag var förvånad över hur snabbt och lätt jag nådde målet!”
– Mary Rastelli, deltagare i LIVESTRONG Challenge

Rekommenderade metodtips

Hjälp dina supportrar att nå dem som bryr sig

Alla dina supportrar kan starta en insamling och sömlöst synkronisera med en Facebook-insamling. De kan bjuda in sina vänner direkt via sitt nyhetsflöde.

Samla enkelt in
gåvor

Vänner och familj kan bjuda in sina vänner och släktingar att skänka till din insamling med bara några klick utan att de behöver lämna Facebook.

Hitta nya personer som
stöttar

Vänner kan enkelt dela Facebook-insamlingar med varandra så att många personer kan stötta din välgörenhet. Genom att nå fler kan du nå ditt mål snabbare!