Succesverhaal Min Stora Dag

Min Stora Dag heeft in drie dagen 53.296 Zweedse kroon ingezameld om een verschil te maken voor kinderen met levensbedreigende ziekten

“Facebook is voor ons een belangrijk platform en de mogelijkheden voor donatie hebben een grote impact gehad op onze inzamelingsactie. We zijn een kleine non-profit. Daarom is het erg belangrijk voor ons om mogelijkheden te hebben onze doelgroepen te bereiken en hen innovatieve en eenvoudige manieren te bieden om te doneren.”
– Jennifer McShane, Algemeen secretaris, Min Stora Dag

Missie

Min Stora Dag (Mijn speciale dag) is een Zweedse non-profit die wensen vervult van en vreugdevolle activiteiten organiseert voor kinderen en adolescenten met levensbedreigende ziekten en diagnosen. Jaarlijks ervaren bijna 5000 kinderen een speciale dag die zorgt voor gelukkige herinneringen en een welverdiende pauze van een zwaar alledaags leven.

Min Stora Dag werkt samen met kinderklinieken en andere zorgverleners in Zweden. De visie is dat alle 200.000 kinderen in Zweden die leven met levensbedreigende ziekten en diagnosen iets positiefs hebben om te wensen, ervaren en herinneren.

Succesverhaal

Min Stora Dag bracht de dagelijkse worstelingen van kinderen die in ziekenhuizen leven onder de aandacht van haar supporters. Dit deed de organisatie door op de Zweedse Dag van kinderen in ziekenhuizen het verhaal te vertellen van Ellie. Door te doneren kan iedere supporter een verschil maken voor kinderen met levensbedreigende ziekten en diagnosen.

Verklaring over de oplossing

Min Stora Dag gebruikte de belangrijke Zweedse Dag van kinderen in ziekenhuizen om met de inzamelingstools van Facebook een pagina-inzamelingsactie te maken voor het goede doel. De organisatie wist in drie dagen tijd 53.296 Zweedse kroon in te zamelen.

Impact

“Met het geld dat we hadden ingezameld via onze inzamelingsactie op Facebook, konden we wensen van kinderen vervullen en vreugdevolle activiteiten voor ze organiseren. Het geld werd ingezameld ter ondersteuning van de Dag van kinderen in ziekenhuizen.”
— Jennifer McShane, Algemeen secretaris, Min Stora Dag

288

donateurs

53.296 Zweedse kroon

ingezameld

Laat mensen zien of vertel ze waar hun geld naartoe gaat

Naar aanleiding van de Dag van kinderen in ziekenhuizen, vertelde Min Stora Dag het verhaal van haar inzamelingsactie door de ogen van een kind, Ellie, dat worstelt met een serieuze aandoening. Min Stora Dag toonde ook foto’s van Ellie’s ‘Speciale dag’ waarop ze haar zware alledaagse leven in het ziekenhuis even kon vergeten. Voor Min Stora Dag is het belangrijk een concreet en echt verhaal te verbinden aan de inzamelingsactie. Hierdoor begrijpen supporters waar het geld dat ze doneren naartoe gaat.

“Dit was de tweede succesvolle campagne die we hebben uitgevoerd met de inzamelingstools van Facebook. Onze eerste campagne was zeer succesvol op het platform in het donatieseizoen tijdens de feestdagen. Daarom besloten we een moment als de Dag van kinderen in ziekenhuizen te gebruiken om de bekendheid te vergroten en middelen te testen. Met enthousiasme kunnen we vertellen dat we bijna hetzelfde bedrag hebben ingezameld op de Dag van kinderen in ziekenhuizen als tijdens de feestdagen. Hiermee overschrijden we ons oorspronkelijke doel met 3575%.”

— Jennifer McShane, Algemeen secretaris, Min Stora Dag

Lessen van de campagne
  • Spoor supporters die hebben gedoneerd aan: zorg dat je over de middelen beschikt om donateurs aan te spreken. Spoor ze aan de inzamelingsactie te delen met vrienden en familie, bedank ze voor hun donatie en vraag hun mening over het volgende doel.
  • Plan de belangrijkste inzamelingsmomenten: bewaar inzamelingsberichten voor specifieke perioden rond belangrijke evenementen in je markt. Zo voorkom je dat je doelgroep kleiner wordt en dat je ze overspoelt met berichten om te doneren.
  • Deel wat er met deze donaties wordt gedaan. Vertel supporters waar hun donaties naartoe gaan en laat het ze zien