Succesverhaal Movember

Movember zamelt $ 9,9 miljoen Australische dollar in voor de gezondheid van mannen met de Fundraiser API van Facebook

“De inzamelingsactie van Facebook heeft Movember geholpen om miljoenen in te zamelen voor de gezondheid van mannen over de hele wereld. Dat geld wordt verdeeld onder programma’s die enkele van de grootste kwesties aanpakken waarmee mannen wereldwijd te maken hebben en het helpt ons te voorkomen dat mannen te jong sterven. Daarnaast heeft de inzamelingsactie op Facebook geholpen om eindeloze gesprekken op gang te brengen over de gezondheid van mannen. Ook heeft het ervoor gezorgd dat mannen er gemakkelijker over praten en dit is een van de voornaamste redenen dat we Movember hebben opgericht.

Het idee van het ondersteunen van Movember en de gezondheid van mannen kent geen grenzen, of je nu een snor laat staan, meedoet aan een fysieke ‘Move’-uitdaging of een evenement organiseert. Door het bereik van het Facebook-netwerk voor inzamelingsacties te gebruiken, heeft Movember inzamelingsacties in community’s binnen heel Europa en de rest van de wereld kunnen opzetten.

Het is geweldig om vanaf het begin deel te hebben uitgemaakt van het traject van Facebook op dit gebied en het is een voorrecht om samen te mogen werken met zo’n gepassioneerd team dat samen met ons de wereld wil veranderen. We zijn er trots op dat we met Facebook samenwerken om te innoveren en nieuwe en opwindende manieren te ontwikkelen om geld in te zamelen, bewustzijn te creëren en nieuwe doelgroepen te bereiken, wat uiteindelijk het leven van mannen, hun familie, geliefden en vrienden over de hele wereld ten goede zal komen en zal redden. Dit is een ongelooflijke mijlpaal en we kijken ernaar uit om onze reis samen voort te zetten.”
-JC, medeoprichter

Missie

Movember is een wereldwijde organisatie die zich inzet om het aanzien van de gezondheid van mannen te veranderen. Movember staat wereldwijd bekend om de jaarlijkse campagne waarbij mannen hun snorren laten staan. De organisatie pakt enkele van de grootste gezondheidsproblemen aan waarmee mannen over de hele wereld worden geconfronteerd: prostaatkanker, zaadbalkanker, geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventie. Dit doen ze door middel van krachtige gesprekken.

Succesverhaal

Sinds 2016 werkt Movember samen met Facebook om de Fundraiser API te ontwikkelen die deelnemers in staat stelt om een gespiegelde Facebook-inzamelingsactie te maken binnen de registratieflow van Movember.com. Movember ziet een jaarlijkse groei bij de mensen die de Fundraiser API gebruiken om hun Movember-reis te organiseren en bereikt meer mensen in zijn netwerk.

“Onze technisch onderlegde doelgroep is normaal gesproken erg actief op Facebook. Onze samenwerking met Facebook hield in dat we een opmerkelijke ervaring maakten voor onze inzamelaars op een plek waar ze al actief zijn en zich op hun gemak voelen.”

– Tom D’Souza, Global Innovation Manager van Movember

Impact

“Elk jaar zien we een positieve groei in deelname en ingezamelde middelen met de Fundraiser API. Miljoenen dollars worden over de hele wereld ingezameld en gaan naar de financiering van vitale gezondheidsprojecten voor mannen op wereldschaal. Levens worden gered vanwege de miljoenen gesprekken die zijn gestart.”
– Tom D’Souza, Global Innovation Manager van Movember

9,9 miljoen Australische dollar

aan donaties, ingezameld binnen alle actieve markten van Movember die de Fundraiser API gebruiken

38.435

unieke inzamelingsacties sinds 2016

Tussen de
5% en 13%

toename in het aantal mensen dat hun inzamelingsactie voor Movember koppelde aan Facebook
tussen 2016 en 2018

Een toename van $ 7,2 miljoen ingezamelde Australische dollar

door gebruik van de API van 2016 tot 2018

Campagnedoelstelling

Prestaties van Movember verbeteren met betrekking tot het aantal ingezamelde dollars

Al vanaf de eerste dag dat de website Movember.com werd gelanceerd, stond de gebruiker centraal. Movember luisterde naar de community en werkte met focusgroepen om rechtstreeks inzicht te krijgen in wat donateurs zou overhalen om verbinding te maken met een gespiegelde inzamelingsactie op Facebook.

Het team van Movember wist dat het bereik van deze inzamelingsacties groter zou worden en deze meer dollars zouden opleveren als ze meer deelnemers konden stimuleren om verbinding te maken met Facebook. Daarom hebben ze manieren getest om geregistreerde deelnemers te stimuleren verbinding te maken met Facebook.

Verkende opties:

 • De knop Verbinden met Facebook in het registratieproces plaatsen
 • De kleur van de knoppen testen. Dit werd uiteindelijk het merkgerichte Facebook-blauw
 • Knoptaal om mensen te helpen begrijpen waarom ze verbinding moeten maken met Facebook
 • Herinneringen voor geregistreerde deelnemers om verbinding te maken met Facebook, op de website van Movember en via e-mailmarketing.
Insteek van de campagne

Meerdere kanalen en platforms gebruiken:
de stichting gebruikt e-mails, splash-pagina’s, Facebook-berichten en getargete advertenties om mensen te bereiken die nog geen verbinding hebben gemaakt.

Doelgroepen betrekken:
de Movember-community, degenen die geld inzamelen en de bekendheid vergroten, zijn de helden van Movember. Daarom vond de stichting het belangrijk om op een tijdige, leuke en aansprekende manier te communiceren met degenen die geld inzamelen. Een belangrijke strategie is het praten met ‘Mo Bros’ en ‘Mo Sistas’ over tips om ze te helpen geld in te zamelen binnen hun persoonlijke netwerken.

Lessen van de campagne
 1. Haal alles uit het medium. “De aantrekkelijke, verwelkomende en informele aard van Facebook is de perfecte community voor Movember om momentum op te bouwen. Ook zorgt Facebook ervoor dat het inzamelen van geld voelt als een collectieve uitdaging onder gelijken die deelnemen aan een grotere beweging.”
  — Tom D’Souza, Global Innovation Manager van Movember
 2. Breid je doelgroep uit. De Fundraiser API die de Movember Foundation heeft gebruik voor deze campagne, heeft de organisatie geholpen om nieuwe doelgroepen te bereiken die normaal gesproken niet beschikbaar zijn voor non-profits (de traditioneel gezien moeilijk te bereiken donateur).
 3. Zinvolle interacties. Movember heeft veel positieve en stimulerende feedback gekregen gedurende de campagne. Verhalen van mannen die zaadbal- of prostaatkanker verslaan na geïnspireerd te zijn geraakt om met hun artsen te spreken vanwege een bericht, of gebruikers die het stigma op het praten over geestelijke gezondheid aanpakken door het delen van hun eigen persoonlijke strijd, hebben de gemeenschap aangespoord en gemotiveerd om meer te doneren en meer verhalen te delen.
Effectieve methoden
 1. Help je supporters mensen te bereiken die interesse hebben
  Al je supporters kunnen een inzamelingsactie starten en naadloos synchroniseren met een Facebook-inzamelingsactie. Daarnaast kunnen ze hun vrienden rechtstreeks via het nieuwsoverzicht uitnodigen. Door je supporters een inzamelingsactie te laten maken voor je goede doel op Facebook, kunnen ze snel hun community bereiken en de boodschap verspreiden.
 2. Ontmoet donateurs op de plek waar ze zijn
  Breng de ervaring van inzamelingsacties dichter bij je sociale netwerk en maak het gemakkelijker voor je vrienden en familie om mee te doen.
 3. Nodig vroeg en vaak uit
  Hoe meer uitnodigingen, deelacties en berichten bij een inzamelingsactie, hoe meer donaties je binnenkrijgt.
 4. Toon waardering
  Movember probeert te zorgen dat iedereen die via Facebook geld inzamelt, zo snel mogelijk wat ‘Mo’-liefde op zijn of haar inzamelingsactie krijgt van een officieel account. Dit houdt de mensen gemotiveerd, stimuleert ze om geld te blijven inzamelen en toont de inzet van de stichting voor het goede doel.

“Een groot deel van het ethos van Movember is dat het team de tijd neemt om gepersonaliseerde en attente berichten te schrijven. Tijdens de campagne hebben we onze tijd besteed aan rechtstreekse communicatie op de inzamelingsactie op Facebook via onze Facebook-pagina’s. We zien vaak dat onze ‘Mo’-community een soort boost krijgt als ze persoonlijke erkenning krijgt van de officiële Facebook-pagina’s van Movember.”
— Tom D’Souza, Movember Global Innovation Manager