Suksesshistorie War Child

Sam Smith samlet inn over GBP 23 762 til barn påvirket av krig

War Child jobber for en verden der barns liv ikke lenger går i oppløsning på grunn av krig. Organisasjonen beskytter, utdanner og kjemper for rettighetene til barn som er fanget i en konflikt.

Suksesshistorie

«Facebooks Gi et bidrag-funksjon har endret War Childs innsamlingsaksjoner på nettet totalt. På bare 6 måneder samlet vi inn over USD 50 000 og nådde ut til nye globale publikum.» – Rob Williams, administrerende direktør hos War Child UK.

Oppsummering av løsningen

War Childs mål er å nå barn så tidlig som mulig når en konflikt bryter ut, og være der for å støtte dem etter at konflikten er over – for å holde dem trygge, gi dem en utdannelse og ferdigheter og kompetanse for fremtiden.

Sam Smith ble med i War Childs kampanje «Donate Your Birthday» ved å donere sin egen bursdag til War Child UK og be om bidrag via Facebooks verktøy for bursdagsinnsamling, som nylig hadde blitt lansert.

«Vi er glade for støtten fra noen fantastiske kunstnere, musikere og skuespillere. Å donere bursdagen din er en enkel og effektiv måte for å samle inn penger for det viktige arbeidet vårt. Med lærdommen fra Sams kampanje håper vi å kunne rettlede andre til å få mest mulig ut av bursdagsinnsamlingene sine.»

– Rob Williams, administrerende direktør, War Child UK

Effekt

Sams bursdagsinnsamling ble utelukkende kjørt på Facebook.

GBP 23 762

gitt i bidrag

546

Bidrag

6300

Delinger av bidragssiden

Kampanjemål

Samle inn penger for War Child UK

«Ikke alle ønsker å løpe maraton, bake kaker eller hoppe ut fra et fly for å samle inn penger. Med kampanjen «Donate Your Birthday» kan folk utgjøre en forskjell for barn som er påvirket av en konflikt, uten at de må svette eller stå mange timer på kjøkkenet. Alle har en bursdag, og kan derfor bidra til å endre livene til hundrevis av barn som er påvirket av konflikter over hele verden.» – Rob Williams, administrerende direktør hos War Child UK.

Kampanjens tilnærming
Gjøre bruk av en offentlig person

Sam og hans sosiale team utformet en grundig plan for sosiale medier for å engasjere Sams tilhengerskare, ved å publisere og promotere på sosiale medier.

Fremming og målretting

War Child-teamet tildelte budsjett for å fremme innlegg og målrette mot spesifikke publikum.

Spre ordet

De samarbeidet med det interne presse- og PR-teamet for å sørge for mediedekning.

Lærdommer fra kampanjen
  1. Vær realistisk. Sett realistiske forventninger om hva som kan oppnås. Det er lurt å starte med et oppnåelig mål – og heller øke det hvis du når målet raskere enn forventet.
  2. Vær enige. Det er viktig at alle interessenter i kampanjen er enige. Sørg for at både den ideelle organisasjonen og den offentlige personen tenker likt både om målet for innsamlingsaksjonen og planen for å promotere den. Vær tydelig til følgerne, helt fra starten, om hvordan du formidler innsamlingsaksjonen og innvirkningen til bidragene.
  3. Forstå publikum. Noen ganger må du arbeide hardere for å engasjere tilhengerskaren til en offentlig person. Det kan hende at de ikke har hørt om organisasjonen din før, så det kan hjelpe å si litt om saken og arbeidet ditt, for å øke bevisstheten rundt dette.