Succesverhaal War Child

Sam Smith zamelt meer dan £ 23.762 in voor kinderen in oorlogsgebieden

War Child strijd voor een wereld waarin levens van kinderen niet langer worden verwoest door oorlog. De organisatie zet zich in voor de bescherming, educatie en rechten van kinderen in conflictgebieden.

Succesverhaal

“Doneren via Facebook heeft digitaal inzamelen ingrijpend veranderd voor War Child. In slechts zes maanden hebben we meer dan $ 50.000 ingezameld en nieuwe internationale doelgroepen bereikt.” – Rob Williams, Chief Executive bij War Child UK

Verklaring over de oplossing

War Child probeert kinderen zo vroeg mogelijk bereiken als er een conflict uitbreekt en blijft ze ondersteunen tijdens hun herstel. De organisatie helpt ze veilig te houden, educatie te bieden en ze vaardigheden voor de toekomst te leren.

Sam Smith nam deel aan de War Child-campagne Donate Your Birthday (Doneer je verjaardag) door zijn eigen verjaardag te doneren aan War Child UK en via het recent gelanceerde Facebook-hulpmiddel voor verjaardagsinzamelingsacties te vragen om donaties.

“We hebben het geluk dat een aantal geweldige artiesten, muzikanten en acteurs ons steunen. Het doneren van je verjaardag is een simpele en effectieve manier om geld in te zamelen voor ons essentiële werk. Met wat we hebben geleerd van de campagne van Sam, hopen we anderen te kunnen adviseren om alles uit hun verjaardagsinzamelingsactie te halen.”

– Rob Williams, Chief Executive, War Child UK

Impact

De verjaardagsinzamelingsactie van Sam werd exclusief weergegeven op Facebook.

£ 23.762

aan ingezamelde donaties

546

donaties

6300

deelacties voor de donatiepagina

Campagnedoelstellingen

Geld inzamelen voor War Child UK

“Niet iedereen wil een marathon lopen, taarten bakken of uit een vliegtuig springen om geld in te zamelen. Met de campagne Donate Your Birthday kunnen mensen een verschil maken voor kinderen in conflictgebieden zonder zich fysiek in te spannen of uren in de keuken te staan. Iedereen heeft een verjaardag en kan daardoor helpen de levens te verbeteren van honderden kinderen die worden getroffen door conflicten in de wereld.” – Rob Williams, Chief Executive bij War Child UK

Insteek van de campagne
Een bekende persoon inzetten

Sam en zijn sociale team stelden een uitgebreid socialemediaplan op om de fans van Sam te betrekken bij het plaatsen en promoten van berichten op sociale media.

Promoten en targeten

Het War Child-team wees budget toe om berichten te promoten en specifieke doelgroepen te targeten.

De boodschap verspreiden

Het team werkte samen met hun interne pers- en PR-team om media-aandacht te krijgen.

Lessen van de campagne
  1. Wees realistisch. Stel realistische verwachtingen over wat er kan worden bereikt. Het is verstandig te beginnen met een haalbaar doel en dit vervolgens bij te stellen als het doel eerder dan verwacht wordt behaald.
  2. Alle neuzen dezelfde kant op. Het is belangrijk dat alle belanghebbenden bij de campagne hetzelfde doel nastreven. Zorg dat de liefdadigheidsinstelling en de bekende persoon op één lijn liggen wat betreft het doel van de inzamelingsactie en het plan om de actie te promoten. Communiceer van het begin af aan duidelijk aan de volgers wat het doel is en welke impact donaties hebben.
  3. Krijg inzicht in je doelgroep. Soms moet je harder werken om de fans van een bekende persoon betrokken te krijgen. Misschien hebben ze niet eerder van je organisatie gehoord en kan het helpen ze meer te vertellen over het doel en je werk.