Suksesshistorie Nothing But Nets

Stephen Curry samler inn USD 82 000 for å bekjempe malaria via Facebooks Gi et bidrag-knapp

FN-stiftelsen Nothing But Nets er verdens største grasrotkampanje som arbeider for å redde liv og utrydde malaria for godt.

Suksesshistorie

Bidragene som ble samlet inn, knuste det opprinnelige målet og demonstrerte hvordan en innflytelsesrik person kan gjøre store endringer i verden gjennom Facebook.

Oppsummering av løsningen

Annethvert minutt dør det et barn av malaria – en sykdom som kan forhindres med de rette verktøyene og den rette behandlingen. På 30-årsdagen sin ble Golden State Warriors-spilleren Stephen Curry, som har vunnet NBA to ganger, den første kjente idrettsutøveren til å bruke Facebooks bursdagsinnsamling, som lar folk samle inn penger for ideelle organisasjoner på plattformen.

«Facebook tok kontakt om hvordan funksjonen til Facebook-plattformen gjør det sømløst å samle inn penger til ideelle organisasjoner. Vi tenkte det var en selvfølge å bruke verktøyet til å fortsette oppdraget med å samle inn penger til Nothing But Nets med sluttmålet om å utrydde malaria i Afrika.»

– Jeron Smith, markedsføringssjef hos SC30, Inc

Effekt

Curry vekket følelsene hos sine mange tilhengere ved å skape en meningsfull forbindelse mellom ham selv og arbeidet han har et lidenskapelig forhold til.

over USD 82 000

Samlet inn til Nothing But Nets, noe som var svært mye mer enn det opprinnelige målet på USD 30 000

1400

Bidrag

9200

Delinger av bidragssiden

Kampanjemål

Samle inn penger og skape økt oppmerksomhet om den ideelle organisasjonen Nothing But Nets ved å benytte seg av en dedikert tilhengerskare både på Facebook og Instagram. For å skape økt oppmerksomhet om og samle inn penger til kampen mot malaria utnyttet Stephen Curry sin dedikerte tilhengerskare på 8 millioner følgere på Facebook og 20 millioner følgere på Instagram.

Tilnærming

Flere kanaler, flere kontoer
For å øke oppmerksomheten opprettet Curry Instagram Stories, delte et innlegg på Facebook-siden sin og diskuterte innsamlingsaksjonen på tvers av de forskjellige kontoene sine på sosiale medier.

Gi nyttig informasjon

Opprett et innlegg med informasjon for å støtte folk som er påvirket av krisen.

Aspirerende

Da Curry overgikk målet sitt, økte han det til USD 90 000 og endret tittelen på innsamlingsaksjonen fra «SC30th 30K for Nothing But Nets» til «90K for Nothing But Nets».

Personlig

Curry publiserte meldinger i innsamlingsaksjonen for å kunngjøre økningen av målet og oppmuntre tilhengere til å gi bidrag. Han likte også mange av kommentarene fra tilhengerne og skapte dermed et personlig kontaktpunkt med bidragsgivere.

Lærdommer fra kampanjen

Lag en omfattende kampanje for innsamlingsaksjonen – jo flere kanaler, plattformer og kontoer du kan inkludere i strategien, jo bedre. Tenk stort om bursdagsinnsamlingen på Facebook. Hvis du ser at du når målet mye raskere enn forventet, er det bare å øke målet opp et hakk! Se hvor langt du kan gå. Publiser oppdateringer, oppmuntre til flere bidrag, og lik kommentarer fra tilhengere så mye som mulig for å sette følelsene i sving. Hold dem engasjert.