Succesverhaal Nothing But Nets

Stephen Curry zamelt via de donatieknop van Facebook $ 82.000 in tegen malaria

De organisatie Nothing But Nets van de United Nations Foundation is de grootste maatschappelijke campagne ter wereld die zich inzet om levens te redden en malaria voor goed uit te roeien.

Succesverhaal

De ingezamelde donaties waren vele malen hoger dan oorspronkelijk het doel was en hiermee werd aangetoond dat invloedrijke personen via Facebook echt een verschil kunnen maken.

Verklaring over de oplossing

Elke twee minuten sterft er een kind aan malaria. Een ziekte die vermijdbaar is met de juiste tools en behandeling. Op zijn dertigste verjaardag werd speler van Golden State Warriors en tweevoudig NBA-kampioen Stephen Curry de eerste grote atleet die de verjaardagsinzamelingsactie van Facebook gebruikte. Hiermee kan op het platform geld worden ingezameld voor non-profits.

“Facebook legde uit hoe je met het Facebook-platform eenvoudig geld kunt inzamelen voor non-profits. De keuze was snel gemaakt: we besloten de tool te gaan gebruiken om geld op te halen voor Nothing But Nets, met het doel om malaria in Afrika uit te roeien.”

– Jeron Smith, CMO bij SC30, Inc.

Impact

Curry raakte een gevoelige snaar bij zijn vele fans door een zinvolle connectie te creëren tussen hem en het werk dat hij met passie doet.

Meer dan $ 82.000

ingezameld voor Nothing But Nets; hiermee is het doel van $ 30.000 ruimschoots behaald

1400

donaties

9200

deelacties voor de donatiepagina

Campagnedoelstellingen

Geld ophalen voor en de bekendheid vergroten van de liefdadigheidsinstelling Nothing But Nets, door zijn toegewijde fans aan te spreken op zowel Facebook als Instagram. Stephen Curry sprak zijn toegewijde fanbase van 8 miljoen Facebook-volgers en 20 miljoen Instagram-volgers aan om bekendheid te genereren en geld in te zamelen voor de strijd tegen malaria.

Benadering

Meerdere kanalen, meerdere accounts
Omdat hij de bekendheid wilde vergroten, heeft Curry Instagram-verhalen gepubliceerd, een bericht op zijn Facebook-pagina gedeeld en de actie besproken op zijn verschillende socialemedia-accounts.

Nuttige informatie verstrekken

Maak een bericht met informatie om mensen te helpen die zijn getroffen door de crisis.

Aantrekkelijk

Toen Curry zijn doel voorbijstreefde, verhoogde hij het naar $ 90.000 en veranderde hij de titel van zijn inzamelingsactie van SC30th 30K for Nothing But Nets in 90K for Nothing But Nets.

Persoonlijk

Curry plaatste berichten in de inzamelingsactie om de verhoging van zijn doel bekend te maken en fans aan te sporen om te blijven doneren. Hij vond ook veel opmerkingen van fans leuk, waardoor de actie een persoonlijk tintje kreeg voor de donateurs.

Lessen van de campagne

Bedenk een uitgebreide campagne voor je inzamelingsactie. Hoe meer kanalen, platformen en accounts je in je strategie kunt betrekken, hoe beter. Denk groot met je verjaardagsinzamelingsactie van Facebook: als je merkt dat je je doel veel sneller behaalt dan verwacht, leg de lat dan wat hoger en verhoog je doel. Probeer er alles uit te halen: plaats updates, stimuleer meer donaties en vind opmerkingen van fans zo vaak mogelijk leuk om het gevoel van supporters aan te spreken. Zorg dat ze betrokken blijven.