Succesverhaal 1,000 Days

Ondervoeding bestrijden door beleid te verbeteren en maatschappelijke normen te veranderen

1,000 Days maakte campagnes om Facebook-gebruikers te informeren en aan te sporen actie te voeren voor de verandering van overheidsbeleid om voeding tijdens zwangerschap en voeding van kinderen te verbeteren met het oog op een betere gezondheid.

Succesverhaal

1,000 Days werkt in de Verenigde Staten en wereldwijd om goede voeding voor vrouwen en kinderen in de periode van 1000 dagen, vanaf de zwangerschap tot de tweede verjaardag van het kind, tot een prioriteit te maken in beleidsvorming en financiering.

Impact

1,000 Days heeft op Facebook een community ontwikkeld die bestaat uit zwangere vrouwen en nieuwe moeders, ouders van jonge kinderen, en activisten die interesse hebben geuit in de problemen van vrouwen en kinderen.

  1. Gebruikers werden uitgenodigd om hun persoonlijke verhalen en ervaringen met borstvoeding, zwangerschapsverlof en het WIC-programma te delen. Er werden duizenden verhalen verzameld (via ongeveer 15.000 opmerkingen) en tientallen verhalen gedeeld met de almaar groeiende 1,000 Days-community.
  2. Er zijn 230.000 handtekeningen verzameld ter ondersteuning van betaald zwangerschapsverlof en het WIC-programma. Deze handtekeningen worden aangeboden aan congresleden. Er zijn 200.000 e-mailadressen van supporters verzameld die worden gebruikt om supporters doorlopend aan te spreken en meldingen te sturen voor geplande acties en campagnes.
  3. De Facebook-community van 1,000 Days is in vier maanden gegroeid van 3000 tot 85.000 leden.
Campagnedoelstellingen

Ondervoeding bestrijden door beleid te verbeteren en maatschappelijke normen te veranderen

De campagne was gericht op het verkrijgen van maatschappelijke steun voor een landelijk beleid voor betaald zwangerschapsverlof en voor het voedingsprogramma van de WIC (Women, Infants and Children) van de Amerikaanse overheid. 1,000 Days maakte campagnes om Facebook-gebruikers te informeren en aan te sporen actie te voeren voor de verandering van overheidsbeleid om voeding tijdens zwangerschap en voeding van kinderen te verbeteren met het oog op een betere gezondheid.

Benadering
  1. Inhoud op pagina plaatsen: er werden regelmatig berichten op de Facebook-pagina geplaatst (1-3 berichten per dag) over betaald zwangerschapsverlof en het WIC-programma, waaronder afbeeldingen, beeldmateriaal, statistieken, nieuwsartikelen en verhalen.
  2. Petities: er zijn berichten geplaatst over petities voor betaald zwangerschapsverlof en het WIC-programma. Er werden e-mailadressen verzameld van supporters die de petitie hebben getekend en er werden in aanvulling op Facebook-berichten tegelijkertijd e-mails verzonden, getarget op aangepaste doelgroepen.
  3. Retargeting: mensen die de petitie hebben getekend, zijn via Facebook geretarget om ze te bedanken en om ze updates te geven over het programma voor betaald zwangerschapsverlof en het WIC-programma.
Advertentiemateriaal van campagne

1,000 Days sprak zijn doelgroep aan via verhalen over beleid dat erin is gefaald of geslaagd om een gezonde start voor moeders en baby’s te stimuleren, en door schokkende statistieken te delen over betaald zwangerschapsverlof en het WIC-programma. Door de moeilijkheden en overwinningen van vrouwen te personaliseren, hoopte 1,000 Days moeders te kunnen aanspreken en de bekendheid, betrokkenheid bij berichten en het aantal handtekeningen voor de petitie te stimuleren. De persoonlijke verhalen dienden ook als een waardevol hulpmiddel om congresleden te laten zien dat hun beleid echte impact maakt op gezinnen.

Lessen van de campagne
  1. Petities gebruiken: petities genereren niet alleen bekendheid voor een doel, maar zijn ook een mogelijkheid voor gebruikers om interactie te hebben met je inhoud. Tegelijkertijd bieden ze je organisatie de mogelijkheid e-mailadressen te verzamelen.
  2. Je doelgroep targeten: 1,000 Days gebruikte Facebook om doelgroepen te identificeren die zijn doel waarschijnlijk belangrijk zouden vinden op basis van waarden van doelgroepen. Vervolgens testte de organisatie inhoud om de boodschap op deze doelgroep toe te spitsen. 1,000 Days behaalde succes met vergelijkbare doelgroepen, targeting op basis van interesses en demografische gegevens, zoals zwangere vrouwen en nieuwe moeders.
  3. Opmerkingen gebruiken: het verzamelen van verhalen via de opmerkingen van gebruikers en deze gebruikers om toestemming vragen hun verhalen en afbeeldingen te delen, kan een effectieve manier zijn om inhoud te vergaren.