Succesverhaal Teach For America

Teach For America stelt leraren in staat om alles uit zichzelf te halen met Mentorschap van Facebook

“Het programma Mentorschap maakte individuele matches mogelijk met mentoren en leiders met unieke waarden, identiteitskenmerken en ervaringen die direct aansluiten op de leerlingen. Dit is zeer effectief en voor ons moeilijk om te doen op grote schaal zonder de hulp van Facebook.”
– Alexis Chamberlain, Teach For America (TFA)

Missie

De missie van TFA is om te zorgen dat op een dag alle kinderen in dit land de kans krijgen een uitstekende opleiding te volgen. TFA vindt, ontwikkelt en ondersteunt een divers netwerk van leiders. Deze leiders verbreden het scala aan mogelijkheden voor kinderen qua klaslokalen, scholen en alle sectoren en velden die de bredere systemen vormgeven waarbinnen scholen opereren.

Succesverhaal

TFA coacht docenten en maakt programma’s voor hun professionele ontwikkeling. De rol van TFA bestaat voornamelijk uit het stap voor stap ontwikkelen en verrijken van de methode van de docent, de docent zelf en zijn of haar leiderschap. Mentorschap van Facebook is een waardevolle tool geweest om mensen met elkaar in contact te brengen en TFA en de docenten in staat te stellen gebruik te maken van de ervaring en expertise van de community.

Impact

Met behulp van Mentorschap van Facebook kon het programma TFA Connect Mentorship individuele matches leveren met mentoren en leiders die unieke waarden, identiteitskenmerken en ervaringen hebben die direct aansluiten op de leerlingen. Dit is een zeer belangrijke functionaliteit van TFA die zonder het partnerschap met Facebook moeilijk te bereiken zou zijn geweest op grote schaal.

*Van de gekoppelde, actieve duo’s beoordeelden de meeste hun ervaring als tevreden of zeer tevreden.

310

vroeg toegelaten korpsleden

+200

alumni-mentoren

160

actieve duo’s*

TFA maakte een enorme verbetering qua capaciteit mee toen ze het mentorschapsprogramma van Facebook gebruikten. Het stond het team namelijk toe om zich te focussen op het ontwerpen van persoonlijke ervaringen voor vroeg toegelaten korpsleden. Aangezien TFA niet zoveel tijd meer hoefde te besteden aan het uitvoeren van het virtuele CONNECT-platform met Facebook of hiervoor een personeelslid moest inzetten, veranderde de werklast van dit project van meerdere uren per week naar vijf uur per maand. Dit leidde tot besparingen qua tijd en middelen.

Doelstelling

Het doel van het instellen van Mentorschap van Facebook ter ondersteuning van het programma TFA CONNECT Mentorship, was om vroeg toegelaten korpsleden een ongefilterde kijk te bieden op TFA en hen zo inzicht te geven in hoe hun ervaring als korpslid zou zijn. Mentorschap van Facebook stelt vroeg toegelaten korpsleden ook in staat om hun netwerken uit te breiden en connecties op te bouwen met het grotere TFA-netwerk.

Benadering

TFA maakte een exclusieve groep om specifieke mentorschapsmeldingen uit te lichten. Zo werd ervoor gezorgd dat alumni en korpsleden die op zoek waren naar mentorschap hier duidelijke aanwijzingen en berichten over kregen. Dit deed TFA door te zorgen dat alumni-mentoren als eerste werden toegelaten tot de groep. Zo konden zij hun profielen maken voordat ze vroeg toegelaten korpsleden uitnodigden om lid te worden en hun mentor te selecteren.

Gebruik van de tool
  • Spreek de community aan. Neem contact op met de groep om leden bewust te maken van de tool Mentorschap.
  • Blijf actief. Bouw een doorlopend berichtenschema op binnen de groep met berichten, polls enzovoort.
  • Bied steun. Zorg voor opvolging voor mensen die geen match kunnen vinden om het proces te helpen vergemakkelijken.
Effectieve methoden

Vóór de lancering

  • Doelstellingen instellen: wees duidelijk over de waarde die de tool heeft voor je community en waarom jullie deze nodig hebben.
  • De doelstelling van je community steunen. Door het programma Mentorschap van Facebook te lanceren, toont de groep haar inzet voor het welzijn, het leven en de carrièreontwikkeling van de leden.
  • Aankondigingen doen: informeer je groep over mentorschap en hoe ze eraan mee kunnen doen.

Tijdens de lancering

  • Plaats vaak berichten over je mentorschapsprogramma en herinner mensen eraan om zich te registreren.
  • Maak contact en communiceer: spoor mentoren en leerlingen aan om zo vroeg mogelijk duo’s te vormen: we hebben gezien dat hoe meer zinvolle gesprekken mensen hebben in week een en twee, hoe groter de kans is op een succesvol mentorschap.
  • Bedank je mentoren Bedank je mentoren door berichten te plaatsen in de groep. Zo zorg je voor erkenning en spoor je meer mensen aan om mentor te worden. Herinner leden eraan dat mentorschap een geweldige manier is om iets terug te doen.
  • Deel je bevindingen. Licht succesvolle duo’s en hun impact uit door verhalen te plaatsen in de groep.