Suksesshistorie Malala Fund

Malala Fund aktiverer støttespillere ved hjelp av emneknagger og handlingsoppfordringer

Malala Fund satte i gang en global dialog blant flere millioner mennesker, samtidig som det økte bevisstheten rundt innsatsen til organisasjonen, ved hjelp av en emneknagg kombinert med en handlingsoppfordring og en anmodning om innsamlingsaksjon. Stand #withMalala

Suksesshistorie

Malala Fund arbeider for at jenter via utdanning skal kunne oppnå potensialet sitt og legge til rette for positive endringer i samfunnene sine.

Effekt

Malala Fund satte i gang en global samtale blant flere millioner mennesker, samtidig som det økte bevisstheten om all innsatsen til organisasjonen.

  1. Videoen «Words on Fire» ble lansert eksklusivt på Facebook, sammen med utgivelsen av dokumentaren HE NAMED ME MALALA. Til dags dato har videoen over 1,8 millioner visninger, omtrent 40 000 likerklikk og en anslått rekkevidde på over 6 000 000.
  2. Et opprop fra Change.org om utdanning for jenter fikk over 1 000 000 signaturer og spilte en rolle når det gjaldt å påvirke Global Partnership for Educations beslutning om å utvide fokuset til 12 års skolegang.
  3. Stand #withMalala-kampanjen har nådd ut til over 600 millioner mennesker på alle sosiale kanaler.
Kampanjemål

Stand #withMalala er en 12 måneder lang kampanje som tar sikte på å øke bevisstheten og få millioner over hele verden til å delta aktivt i bevegelsen for å få jentene til å gå på skole. Den brukte en emneknagg, #withMalala, kombinert med en handlingsoppfordring og en oppfordring om å opprette innsamlingsaksjoner. Den sammenfalt også med utgivelsen av HE NAMED ME MALALA, en dokumentarfilm av den Academy Award-vinnende regissøren Davis Guggenheim.

Tilnærming
  1. Emneknagger: Stadige «Stand #withMalala»-innlegg bidro til å sy sammen beretningen i kampanjen. Fra Malalas tale hos generalforsamlingen i FN til «Stand #withMalala»-miniprogrammet var det viktig å holde budskapet konsekvent for å spre Malalas budskap og opplyse støttespillerne om saken angående utdanning for jenter.
  2. Opprop: En rekke ulike handlingsoppfordringer promoterte den omfattende bruken av #withMalala. Ved å gi støttespillerne ulike metoder for å engasjere seg i kampanjen, for eksempel emneknaggen og oppropet, ble støttespillere på tvers av aldersgrupper, land og interesser engasjert.
  3. Arrangementer: Change.orgs arrangement for Stand #withMalala-massemøtet på Twitter bidro til å spre Malalas budskap og promotere oppropet.
Annonseinnhold i kampanjen

Malala Fund engasjerte publikum til rett tid med #withMalala kombinert med en handlingsoppfordring, slik at de beholdt publikum gjennom hele perioden på 12 måneder. Organisasjonen lanserte Stand #withMalala-kampanjen til følgerne med en ett minutts lang kampsang på video som forklarte hvorfor støttespillerne burde bli med i bevegelsen. De oppmuntret støttespillerne til å følge #withMalala på den internasjonale jentedagen og se HE NAMED ME MALALA på kino. Innsamlingskampanjen på slutten av 2015 gjorde også sitt til at mantraet Stand #withMalala forble populært.

Lærdommer fra kampanjen
  1. Tenk på globale budskap: Stand #withMalala måtte samle et globalt publikum, så det generelle budskapet måtte være lett å forstå for alle støttespillerne, uansett nasjonalitet. Skreddersy budskapet etter sted og språk om nødvendig.
  2. Prøv publikumsundersøkelse og målretting: Før kampanjen starter, kan du revidere støttespillerne for å finne ut hvor, når og hvordan budskapet skal fokuseres. Benytt deg av denne publikumsinformasjonen under målrettingen.
  3. Bruk forskjellige handlinger: Det finnes flere type handlinger som kan utføres i forbindelse med Stand #withMalala-kampanjen, for eksempel emneknagg og opprop. Lanser handlingene til rett tid, slik at brukerne blir enda mer engasjert. Ved å lansere nye måter å utføre handlinger på kan du holde støttespillerne engasjert og unngå å tape fremdrift.