Succesverhaal Malala Fund

Het Malala Fund moedigt supporters aan hashtags en aanzetten tot actie te gebruiken

Het Malala Fund bracht een internationaal gesprek op gang onder miljoenen mensen. Tegelijkertijd werd er bekendheid gegenereerd voor de inspanningen van de organisatie via een hashtag in combinatie met een aanzet tot actie en een vraag om donaties. Stand #withMalala (Sta achter Malala)

Succesverhaal

Het Malala Fund zet zich in voor onderwijs voor meisjes, zodat ze hun volledige potentieel kunnen benutten en vertegenwoordigers worden van een positieve verandering in hun community’s.

Impact

Het Malala Fund bracht een internationaal gesprek op gang onder miljoenen mensen en tegelijkertijd werd er bekendheid gegenereerd voor de inspanningen van de organisatie.

  1. De lancering van de video Words on Fire, die exclusief op Facebook was te zien, viel samen met de release van de documentaire HE NAMED ME MALALA. Tot nu toe heeft de video meer dan 1,8 miljoen weergaven gegenereerd, ongeveer 40.000 vind-ik-leuks en een geschat bereik van meer dan 6 miljoen.
  2. Voor een Change.org-petitie voor onderwijs voor meisjes werden meer dan 1.000.000 handtekeningen verzameld en de petitie was van invloed op de beslissing van het Global Partnership for Education om zijn focus te verbreden naar 12 jaar basisonderwijs en middelbaar onderwijs.
  3. De campagne Stand #withMalala heeft meer dan 600 miljoen mensen bereikt op alle sociale kanalen.
Campagnedoelstellingen

Stand #withMalala is een twaalf maanden durende campagne gericht op het creëren van bewustzijn en het wereldwijd activeren van miljoenen mensen om zich in te zetten voor onderwijs voor meisjes. Er werd een hashtag gebruikt, #withMalala, in combinatie met een aanzet tot actie en een vraag om donaties in te zamelen. De campagne viel ook samen met de release van HE NAMED ME MALALA, een documentaire van de met een Academy Award bekroonde regisseur Davis Guggenheim.

Benadering
  1. Hashtags: een reeks continu geplaatste Stand #withMalala-berichten vormde het verhaal van de campagne. Van de speech van Malala bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties tot de widget Stand #withMalala, het was essentieel om consistent berichten te plaatsen om de boodschap van Malala te verspreiden en supporters te informeren over het probleem met educatie voor meisjes.
  2. Petities: met een verscheidenheid aan aanzetten tot actie werd het grootschalige gebruik van #withMalala gepromoot. Door supporters verschillende manieren tot interactie met de campagne te bieden, zoals de hashtag en petitie, werden supporters van allerlei leeftijden, in verschillende landen en met diverse interesses aangesproken.
  3. Evenementen: het evenement van Change.org voor de Twitter-actie Stand #withMalala hielp de boodschap van Malala te verspreiden en de petitie te promoten.
Advertentiemateriaal van campagne

Het Malala Fund activeerde zijn doelgroep op goed getimede momenten via #withMalala in combinatie met een aanzet tot actie. Op deze manier werd het probleem gedurende de periode van twaalf maanden steeds bij de doelgroep onder de aandacht gebracht. De organisatie liet volgers kennismaken met de campagne Stand #withMalala via een video van één minuut waarin werd uitgelegd waarom supporters zich bij de beweging zouden moeten aansluiten. Supporters werden aangespoord wereldmeisjesdag door te brengen (#withMalala) met Malala en HE NAMED ME MALALA in de bioscoop te gaan zien. De inzamelingscampagne aan het einde van 2015 gebruikte ook de uitspraak Stand #withMalala.

Lessen van de campagne
  1. Internationale boodschap: Stand #withMalala moest een internationale doelgroep aanspreken, dus moest de algemene boodschap eenvoudig zijn te begrijpen door alle supporters, ongeacht hun nationaliteit. Als het nodig is, kun je je boodschap toespitsen op basis van locatie en taal.
  2. Doelgroeponderzoek en targeting: doe voordat de campagne begint kort onderzoek naar je supporters om erachter te komen waar, wanneer en hoe je je berichten het beste kunt plaatsen. Zorg dat je deze doelgroepgegevens gebruikt in je targeting.
  3. Gebruik verschillende acties: er zijn diverse manieren om actie te voeren voor de campagne Stand #withMalala, zoals de hashtag en petitie. Stem de release van verschillende acties op elkaar af, zodat het betrokkenheidsniveau van gebruikers kan groeien. Door nieuwe manieren van actievoeren beschikbaar te maken, blijven supporters betrokken en blijft je boodschap onder de aandacht.