Framgångsberättelse The Malala Fund

The Malala Fund aktiverar supportrar med hashtaggar och Calls to Action

Malala Fund startade en global konversation bland miljontals personer samtidigt som man ökade medvetenheten om organisationens samtliga insatser. Man gjorde det med hjälp av en hashtagg i kombination med en Call to Action och en uppmuntran till insamling. Stand #withMalala

Framgångsberättelse

Malala Fund arbetar för att ge flickor möjligheter att genom utbildning nå sin potential och vara positiva förebilder i sina lokalsamhällen.

Påverkan

Malala Fund startade en global konversation bland miljontals personer samtidigt som man ökade medvetenheten om organisationens samtliga insatser.

  1. Videon Words on Fire hade premiär exklusivt på Facebook parallellt med premiären för dokumentären HE NAMED ME MALALA. Hittills har videon över 1,8 miljoner visningar, ungefär 40 000 gilla-markeringar och en beräknad räckvidd på drygt 6 000 000.
  2. En namninsamling på Change.org om flickors utbildning fick drygt 1 000 000 namn och påverkade Global Partnership for Educations beslut att utöka sitt fokus till tolv års grundskoleutbildning.
  3. Kampanjen Stand #withMalala har nått över 600 miljoner personer i alla sociala kanaler.
Kampanjmål

Stand #withMalala är en tolv månader lång kampanj som vill sprida medvetenhet om och aktivera miljontals människor över hela världen i rörelsen för att flickor ska gå i skolan. I kampanjen användes hashtaggen #withMalala, tillsammans med en Call to Action och uppmaning till insamling. Det sammanföll även med premiären av HE NAMED ME MALALA, en dokumentärfilm av den Oscars-belönade regissören Davis Guggenheim.

Metod
  1. Hashtaggar: En stadig ström av Stand #withMalala-inlägg hjälpte till att knyta samman kampanjen. Från Malalas tal i FN:s generalförsamling till Stand #withMalala-widgeten var det viktigt att se till att meddelandena var konsekventa för att sprida Malalas budskap och utbilda supportrar om flickors utbildning.
  2. Namninsamlingar: Flera Calls to Action bidrog till den utbredda användningen av #withMalala. Genom att ge supportrar olika sätt för att engagera sig i kampanjen, t.ex. hashtaggen och namninsamlingen, engagerades supportrar i olika åldrar och länder och med olika intressen.
  3. Evenemang: Change.orgs evenemang för Twitter-aktiviteten Stand #withMalala bidrog till att sprida Malalas budskap och uppmärksamma namninsamlingen.
Kampanjinnehåll

Malala Fund aktiverade sin målgrupp vid lämpliga tidpunkter med #withMalala tillsammans med en Call to Action för att se till att målgruppen var aktiv under hela 12-månadersperioden. Organisationen introducerade kampanjen Stand #withMalala för sina följare med en minutlång video med en sång som handlar om varför supportrar ska gå med i rörelsen. De skickade uppmaningen Tillbringa den internationella flickdagen #withMalala till sina supportrar samt att de skulle se HE NAMED ME MALALA på bio. Insamlingskampanjen i slutet av 2015 fortsatte också jobba med uppmaningen Stand #withMalala.

Kampanjlärdomar
  1. Tänk på globala meddelanden: Stand #withMalala behövde förena en global målgrupp, och därför måste det övergripande meddelandet lätt kunna förstås av alla supportrar, oavsett nationalitet. Om det krävs så anpassar du meddelanden utifrån plats och språk.
  2. Prova undersökningar av och inriktningar för målgruppen: Innan kampanjen börjar genomför du en kort granskning av supportrar för att veta var, när och hur du ska fokusera meddelanden. Se till att använda den här målgruppsinformationen när du skapar din inriktning.
  3. Använd olika åtgärder: Det går att utföra åtgärder på olika sätt med kampanjen Stand #withMalala, t.ex. hashtaggen och namninsamlingen. Tajma lanseringen av olika åtgärder, så att användarna flyttar upp bland nivåerna av engagemang. Genom att lansera nya sätt för supportrar att utföra åtgärder på kan de kontinuerligt engagera sig och du kan förhindra att kampanjen tappar fart.