Succesverhaal The Shelter Pet Project

The Shelter Pet Project gebruikte middelen van lokale en nationale organisaties

Missie

Het doel van The Shelter Pet Project is om te zorgen dat mensen die op zoek zijn naar een nieuw huisdier eerst in het asiel gaan kijken. Op deze manier wil de organisatie ervoor zorgen dat alle gezonde en behandelbare huisdieren een liefdevol thuis vinden.

Succesverhaal

The Shelter Pet Project heeft in één campagne met succes middelen gebruikt van lokale en nationale organisaties om relevante marktspecifieke inhoud te maken.

Impact
  1. Facebook-advertenties leidden tot meer dan 51.000 zoekopdrachten naar te adopteren huisdieren op de website van The Shelter Pet Project.
  2. De advertenties waren erg memorabel. Advertentieherinnering steeg met 15 punten door blootstelling aan de campagne (41% voor de controlegroep en 56% voor de blootgestelde groep).
Campagnedoelstellingen

Facebook-gebruikers naar TheShelterPetProject.org sturen

Het Local Legends-programma is een advertentiecampagne waarin geweldige, unieke eigenschappen van huisdieren in lokale asiels en reddingsgroepen worden belicht. Dit wordt gedaan in de hoop dat inwoners naar The Shelter Pet Project komen om hun eigen geweldige huisdier te adopteren.

Benadering
  1. Advertenties: gebruikte afbeeldingen in carrouseladvertenties om een verhaal te vertellen
Advertentiemateriaal van campagne

Iets meer dan dertig asiels en reddingsorganisaties hebben pakketten ontvangen van Facebook. Deze pakketten bevatten fotoattributen, zoals trofeeën en stopwatches, en een recordboek met gegevens over de verschillende records die asieldieren in de Verenigde Staten kunnen breken. Deze organisaties stuurden vervolgens foto’s van hun ‘sterdieren’ voor getargete advertentie-eenheden in elke relevante markt.

Lessen van de campagne
  1. Beheer van berichten: teams moeten zijn voorbereid op betrokkenheid bij advertenties en moeten weten hoe ze snelle reacties kunnen geven op vragen en zorgen die mensen mogelijk hebben.
  2. Effectieve communicatie: samenwerking met meerdere belanghebbenden, in dit geval meer dan 30 lokale organisaties, vereist regelmatige communicatie en duidelijke verwachtingen en richtlijnen vanaf de start van de samenwerking.
  3. Duidelijke richtlijnen voor merkvoering: deelnemende organisaties moeten duidelijke richtlijnen ontvangen met betrekking tot beeldmateriaal en tekst om de consistentie van de advertentie-eenheden te bewaken.
  4. Flexibiliteit en updates in realtime: het team moet evalueren hoe advertenties presteren via realtime statistieken en moet zijn voorbereid op het dienovereenkomstig aanpassen van tekst, beeldmateriaal en inhoud om de prestaties te maximaliseren.