Succesverhaal CMRF Crumlin

Betrokkenheid van supporters omzetten in een succesvolle inzamelingsactie

Missie

CMRF Crumlin is het grootste inzamelingsorgaan van Our Lady’s Children’s Hospital in Crumlin en het National Children’s Research Centre. Gemotiveerd door de kerngedachte dat ieder ziek kind elke kans verdient, streeft de organisatie ernaar dat haar patiënten de best mogelijke resultaten krijgen via toegang tot onderzoek, apparatuur en behandelingen van wereldklasse.

Succesverhaal

Children’s Medical & Research Foundation Crumlin gebruikte haar pagina en de functie Inzamelingsacties om een inzamelingscommunity te ontwikkelen.

Impact

CMRF Crumlin gebruikte haar pagina en de functie Inzamelingsacties om een inzamelingscommunity te ontwikkelen.

 1. De organisatie vergrootte het organische bereik tot 117.914 weergaven.
 2. De betrokkenheid bij berichten liep op tot 6317 vind-ik-leuks, opmerkingen en deelacties.
 3. Er werden nieuwe supporters toegevoegd, met 201 nieuwe registraties van scholen/bedrijven.
 4. De organisatie meld dat er met de campagne tijdens de feestdagen € 60,000 is ingezameld.
Campagnedoelstellingen

Een community opbouwen op Facebook

CMRF Crumlin weet dat haar werk de levens van heel veel kinderen en hun families heeft geraakt. De uitdaging was om in contact te komen met deze mensen op Facebook en ze te vormen tot een community die graag geld inzamelt namens de organisatie. CMRF Crumlin heeft een Facebook-pagina en heeft duizenden vind-ik-leuks ontvangen voor sommige berichten, maar heeft deze betrokkenheid nooit eerder weten om te zetten in een succesvolle inzamelingsactie.

Benadering
 1. De feestdagen zijn een belangrijke periode om geld in te zamelen en CMRF Crumlin besloot zich van juni tot en met december te richten op het stimuleren van de betrokkenheid van de Facebook-community en op de emotionele betrokkenheid bij haar doel.
 2. De organisatie wist dat ze het beste vertrouwen kon ontwikkelen bij de doelgroep en betrokkenheid van supporters kon genereren door de impact te tonen die iedere supporter heeft op het leven van zieke kinderen.
 3. CMRF Crumlin targete bestaande supporters die de mogelijkheid hadden in hun school of op hun werkplek een inzamelingsactie te starten en vroeg deze supporters namens de organisatie een kersttruiendag te organiseren. Deze aanzet tot actie was gekoppeld aan het aangrijpende verhaal van één kind (Poppy), met de hoop dat hiermee de betrokkenheid kon worden vergroot onder volgers die het hele jaar door vergelijkbare berichten hadden gezien. Dit zorgde er op zijn beurt voor dat de aanzet tot actie duizenden mensen in de doelgroep van CMRF bereikte.
 4. Terwijl het bericht van Poppy steeds meer aandacht kreeg, koppelde het campagneteam de vraag aan de jaarlijkse Tiny Hearts-campagne van CMRF die in de zes weken voor de kerst werd uitgevoerd.
Advertentiemateriaal van campagne

Toen Poppy nog maar negen maanden oud was, werd er bij haar een complexe hartaandoening geconstateerd. In de campagne werd opvallend en emotioneel beeldmateriaal gebruikt om de ernst van haar aandoening te benadrukken.

Lessen van de campagne
 1. Timing is belangrijk. De rode draad die het aangrijpende verhaal van Poppy verbond met de vraag om donaties, was kerst. Dit was strategisch gezien een logische zet, omdat 50% van het jaarlijkse inkomen van een doorsnee non-profit bestaat uit donaties die aan het einde van het jaar worden gedaan.
 2. Ken je doelgroep. De Facebook-doelgroep van CMRF Crumlin bestaat voor 83% uit vrouwen en het grootste segment van die supporters is tussen de 25 en 45 jaar oud. Het was cruciaal voor het succes van de campagne om een bericht te maken dat deze demografische groep zou aanspreken, vooral moeders van kinderen die met succes in Crumlin waren behandeld.
 3. Emoties zijn krachtig. Het verhaal van Poppy was ongelooflijk krachtig. Door haar het gezicht van de campagne te maken, werd de grootst mogelijke groep volgers aangetrokken.
 4. Leg de focus op kwaliteit en niet op kwantiteit. In de loop van de tijd vertelt het algoritme van Facebook welke typen berichten je doelgroep wil zien en waarmee ze interactie hebben. De aanpak van CMRF Crumlin was simpel: herhalen wat werkt en negeren wat niet werkt. Door te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit, kon CMRF de succesverhalen van de organisatie aan 100% van haar Facebook-doelgroep weergeven, op een organische en regelmatige basis.