Succesverhaal UNICEF

UNICEF spreekt supporters aan met video

UNICEF werkt aan een wereld waarin ieder kind een eerlijke kans krijgt in het leven.

Succesverhaal

Met het promoten van de hoofdvideo van de campagne wilde UNICEF wereldwijd meer dan 10 miljoen millennials bereiken en hun perceptie veranderen van hoe het leven is voor moeders en baby’s in conflictgebieden.

Verklaring over de oplossing

Als je de betrokkenheid bij je video wilt maximaliseren, richt je dan op boeiende inhoud en niet op te veel dialoog, vooral wanneer je een internationale doelgroep target. Zorg dat mensen de informatie makkelijk kunnen opnemen, maar maak de inhoud visueel pakkend.

Impact

Wereldwijd werden millennials aangespoord de boodschap te verspreiden en de noodzaak te bespreken van het werk dat UNICEF verricht in conflictgebieden.

  1. Een betaald bereik van meer dan 15 miljoen gebruikers, een organisch bereik van 17,6 miljoen gebruikers, meer dan 6 miljoen betaalde videoweergaven en meer dan 5 miljoen organische weergaven
  2. Bijna 50 landen aangesproken met de campagne
  3. Er werden aangrijpende opmerkingen geplaatst van gebruikers die uit eerste of tweede hand ervaringen deelden over het moeten vluchten van huis door oorlog. Dit benadrukte het belang van deze video. Er werden meer dan 1500 opmerkingen geplaatst door Facebook-gebruikers die waren geraakt door de inhoud
Campagnedoelstellingen

Bewustwording creëren voor baby’s die op gevaarlijke plekken worden geboren

Het doel van de campagne was om bewustwording te creëren onder een internationale doelgroep voor het feit dat in 2015 16 miljoen baby’s werden geboren in conflictgebieden. Met het promoten van de hoofdvideo van de campagne wilde UNICEF wereldwijd meer dan 10 miljoen millennials bereiken en hun perceptie veranderen van hoe het leven is voor moeders en baby’s in conflictgebieden.

Benadering
  1. Video: er werd een video gemaakt waarin de kijker in hoog tempo kreeg te zien dat er in 2015 16 miljoen baby’s werden geboren in conflictgebieden.
  2. Advertenties: de hoofdvideo van de campagne werd via het Facebook-advertentieplatform gepromoot aan een internationale doelgroep van millennials.
  3. Statistieken en targeting: gedurende de campagne werden er statistieken bijgehouden en werd de doelgroep voor de video verfijnd.
Advertentiemateriaal van campagne

In de video werden de extreme situaties getoond waarin ouders zich bevinden als hun kind wordt geboren op een onveilige plek of in een oorlogsgebied. UNICEF wilde de kijkers de angst en het verdriet van de ouders laten ervaren, maar wilde ook dat ze zich in het leven van de ouders konden verplaatsen.

Lessen van de campagne
  1. Blijf flexibel: het is belangrijk flexibel te blijven wanneer je advertenties maakt. Je moet bereid zijn snel advertenties te maken en te wijzigen wanneer een advertentie wel of niet werkt.
  2. Ga op zoek naar je demografische doelgroep: het is cruciaal om erachter te komen welke demografische groep het meest betrokken is, maar het is nog belangrijker die informatie te gebruiken om je berichten en advertenties aan te passen.
  3. Gebruik internationaal testen: test markten in verschillende landen. De video genereerde de meeste betrokkenheid in Vietnam, Mexico, de Verenigde Staten, de Filipijnen en Turkije. Mogelijk omdat al deze landen bekend zijn met het vluchtelingenvraagstuk. Dit inzicht werd verkregen door internationaal te testen.